Nogomet

"Nula" u hrvatskom dvoboju u Rusiji, Bilić: "Rostov je znao kako odigrati"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 22.10.2012.
"Nula" u hrvatskom dvoboju u Rusiji, Bilić: "Rostov je znao kako odigrati"
Foto: Kristijan Komarica

U 12. kolu ruskog nogometnog prvenstva moskovski Lokomotiv gostovao je kod Rostova. Susret dvije momčadi čije boje brane Hrvati završio je podjelom bodova bez postignutih pogodaka.

U ruskoj nogometnoj ligi tijekom vikenda na rasporedu je bilo 12. prvenstveno kolo, u sklopu kojeg je u Rostovu na Donu odigran hrvatski dvoboj, odnosno susret dvaju klubova s hrvatskim "pečatom".

Lokomotiv iz Moskve gostovao je kod Rostova, a u redovima gostiju od prve minute na travnjak je Slaven Bilić poslao hrvatske reprezentativce Darija Krešića i Vedrana Ćorluku. Obojica su odradili cijelu utakmicu, baš kao i standardni Stipe Pletikosa na vratima domaćina.

Susret je završio bez pogodaka, što znači da je Bilićev sastav treću utakmicu uzastopce nije došao do punog plijena. Lokomotiv je došao do 21. osvojenog boda u ovoj sezoni i drži petu poziciju s osam bodova zaostatka za liderom Anžijem. Rostov se, pak, nalazi na 13. mjestu prvenstvene ljestvice s deset bodova.

"Dominirali smo cijelu utakmicu, a domaćini su nastupili kao što se i očekivali, znali su kako odigrati. Stvorili smo više prilika, ali ih nismo uspjeli iskoristiti. Nastavili smo s napretkom, iako ne mogu biti zadovoljan s ovim rezultatom", izjavio je Bilić nakon susreta.

Uslijedio je komentar izvedbe hrvatskog reprezentativnog vratara: "Stipe Pletikosa je veliki vratar. Branio je u ovoj utakmici s puno samopouzdanja, kao i obično. Ima velike zasluge za osvajanje jednog boda svoje momčadi."

Ruska Premierliga, 12. kolo:
Rostov - Lokomotiv Moskva 0:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!