Košarka

PROam Sjever: Nova sezona, nova uzbuđenja

subota, 20.10.2012.
PROam Sjever: Nova sezona, nova uzbuđenja

Sezona u kojoj su Sitni Kriminalci ponijeli titulu prvaka PROam lige Sjever, a momčad Adriatica postala ukupni prvak PROam lige mjesecima je iza nas. Došlo je vrijeme za novu sezonu lige, za nove zanimljivosti, nova uzbuđenja i nove napete utakmice.

Da će nova sezona biti drugačija od prethodnih vidjelo se već na kraju prošle sezone kada je najavljen odlazak dosadašnjeg voditelja lige, Splićanina

Domagoja Piplice (odrađene tri sezone vođenja lige) na čije je mjesto došao Zagrepčanin

Blaž Trbara. Već na početku organizacije nove sezone primijećeno je kako je vodstvo lige odrađivalo dobar promocijski posao obzirom da se za 16 mjesta u ligi prijavilo čak 26 momčadi.

Dvije momčadi, Splitska banka i Old Star, nisu više dio PROam lige Sjever što znači kako su ta dva mjesta ugrabile druge dvije momčadi, a te dvije momčadi koje su sa zadovoljstvom prihvatile priliku da sudjeluju u ligi prepoznat ćete tijekom sezone po imenima FFZG 69ers i Dalmacija.

Tržnica igrača otvorila se već krajem prošle sezone, tako da je nesumnjivo da će ovosezonski rosteri ekipa biti zanimljiviji nego prije. Od svih transfera izdvajamo značajnije kao npr. Elez (splitski Adriatic – zagrebačka Dalmacija), Jušić (Old Star - Antitalenti), Maljić (Splitska banka - Antitalenti), Lončar (Diablos – Autopraona Balenović), Arambašić (Splitska banka – HSTec Rookies), Vargić (Autopraona Balenović – HSTec Rookies), Deković (dolazak u HSTec Rookies), Pahlić (Antitalenti – FFZG 69ers), Kozlović (dolazak u Sitne Kriminalce), Jerčić (dolazak u PMF Tropics powered by Asseco).

Po internim pričama igrača lige očekuje se kako će Antitalenti biti veliko ovogodišnje iznenađenje, a kostur ekipe čini četvorka Jušić - Cindrić - Markusi - Maljić. PBZ još uvijek pokušava trenutnom rosteru pridružiti jedno pravo pojačanje, Pravo Badgers pokušat će zaprijetiti s igračima koje smo gledali i prošle sezone (vratio se ozlijeđeni Mikašek), Dalmacija ima plan napasti playoff s 5 iskusnijih i 5 mlađih igrača, a FFZG 69ersi su kao nova momčad velika nepoznanica svima. Stvari će zasigurno biti jasnije tek negdje na polovici sezone kada većina momčadi nađe svoju igru i mjesto i na tablici.

Liga počinje 20. listopada u dvorani OŠ Matka Laginje u Zagrebu, a utakmice regularnog dijela sezone (15 kola) će se odigravati svake subote i nedjelje od 13h do 18h. Pojačane momčadi, noviteti u ligi, bolji uvjeti igre, brojni transferi i nove momčadi jamac su da ćemo ove godine gledati jednu od najzanimljivijih sezona PROam lige Sjever u njezinoj devetogodišnjoj povijesti. Nova sezona, nova uzbuđenja...

Sudionici devetog izdanja PROam košarkaške lige Sjever:
PMF Tropics powered by Asseco
HSTec Rookies
Antitalenti
Sitni Kriminalci
Dalmacija
Asseco JSK
KSET
MIPS
Pravni fakultet Badgers
PBZ
Stoka
Autopraona Balenović
Diablos
Fifi i cvjetno društvo
Indukcija
Filozofski 69ers

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!