Ostali sportovi

Hrvatska uvjerljivo najbolja na Galeb Openu u Beogradu

Sportnet • ponedjeljak, 22.10.2012.
Hrvatska uvjerljivo najbolja na Galeb Openu u Beogradu

Hrvatska taekwondo reprezentacija nastupila je na jakom A turniru u Beogradu te u konkurenciji od 828 natjecatelja doslovno pomela konkurenciju.

U sastavu nacionalnog tima putovali su seniori koji su s 19 osvojenih odličja zauzeli uvjerljivo prvo mjesto na cijelom turniru pokraj Velike Britanije, Norveške, Švedske, Srbije, Slovenije, Austrije... U Beogradu je nastupio i veliki broj klubova u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, a njihov zbroj medalja je fascinantan, ukupno 48 odličja. Hrvatska je tako uvjerljivo najbolja u sve tri uzrasne kategorije.

Još više veseli činjenica da je seniorska taekwondo reprezentacija na dva najjača turnira u ovom mjesecu u ukupnom poretku završila oba puta na postolju. U Rusiji na drugom mjestu, a u Beogradu na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Najbolja je to najava jakog Croatia Opena, jednog od najbrojnijih i najboljih turnira u Europi koji također ima A jakosnu oznaku.

Od standardnih reprezentativaca vrijedi spomenuti da je Martina Zubčić osvojila brončano odličje, Stipe Jarloni srebrno, ali i spomenuti nekoliko mladih nada koje uvjerljivo nižu vrhunske rezultate. Lovre Brečić je sa samo 16 godina europski juniorski prvak, europski prvak do 21 godine, a sad je u Beogradu na uvjerljiv način stigao i do zlata na seniorskom A turniru.

Dodajmo da su turnir propustile Ana i Lucija Zaninović te Marina Sumić koje se pripremaju za nastup na svjetskom kupu na Karibima koji je u planu nakon Croatia Opena.

Foto: Aleksandar Golović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.10.2012. u 00:33
    Bravo nasi! Uvjek je lijepo pobjediti u Beogradu, pa makar igrali i klikera..
    Obrisan korisnik