Ostali sportovi

Zagrebački taekwondo turnir za pomoć malom dječaku

Sportnet • srijeda, 24.10.2012.
Zagrebački taekwondo turnir za pomoć malom dječaku

Ove subote, 27. listopada, u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Zagrebu s početkom u 9:30 sati održat će se 14. Jastreb Open, već tradicionalno međunarodno taekwondo natjecanje za djecu i mlade. Prihod od turnira namijenjen je humanitarnoj akciji za pomoć dvoipolgodišnjem dječaku Mateu Bešiću.

Poslije početka natjecanja koje će se dogoditi ujutro, protokol svečanog otvaranja u nazočnosti brojnih medija i osoba iz kulturnog i javnog života Grada Zagreba i države započet će u 13 sati. Organizatori očekuju 800-tinjak natjecatelja iz Hrvatske i inozemstva te oko 2.000 gledatelja, poklonika taekwondoa.

Projekt se već godinama provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH i uz potporu Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom i Turističke zajednice grada Zagreba.

Ovogodišnja humanitarna akcija provodi se pod geslom "Ne postoje velike stvari, samo male stvari učinjene s puno ljubavi" i posvećena je dječaku Mateu Bešiću koji zaostaje u razvoju zbog težeg oštećenja mozga i koji je svakodnevno uključen u integralnu neurorehabilitaciju koja je u nekoliko slučajeva polučila uspjehe. Obitelji Bešić to je zadnja nada da dijete progovori, prohoda i dobije šansu za školovanje.

S obzirom da se radi o obitelji s tri djeteta u kojoj je zaposlen samo jedan roditelj i izuzetno skupoj terapiji koja se provodi u Zagrebu, u kojem ova peteročlana obitelj iz Baranje mora plaćati najam stana zbog svakodnevnog provođenja terapije, u organizaciji 14. izdanja Jastreb Opena odlučili su pružiti potporu u nastojanju izliječenja dvoipolgodišnjeg Matea.

Kroz kotizacije svih sudionika i donacije svih nazočnih na dan održavanja natjecanja nastojat će se prikupiti što više financijskih sredstava koja će biti donirana za pomoć malom Mateu. Za vrijeme natjecanja u predvorju koje se nalazi u sklopu sportske dvorane bit će istaknuta donacijska kutija u koju će svaki posjetitelj i sudionik moći svojim dobrovoljnim prilogom, sukladno vlastitim mogućnostima, pridružiti se ovoj humanitarnoj akciji.

S obzirom na humanitarni karakter priredbe, organizatori turnira pozivaju na što veći odaziv dobrih ljudi Grada Zagreba i pomoć kako bi ova akcija uspjela.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!