Nogomet

Vukojević: "Problem je što Dynamo radi individualne greške u obrani"

Josip Tolić • četvrtak, 25.10.2012.
Vukojević: "Problem je što Dynamo radi individualne greške u obrani"
Foto: EPA

Nakon pobjede Porta nad Dynamom u trećem kolu Lige prvaka hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević izjavio je kako je glavni problem ukrajinskog sastava dekoncentracija u obrani i da na tome trebaju raditi u budućnosti. Ocijenio je kako je momčad zaslužila neriješeno.

Nogometaši Porta u trećem kolu skupine A Lige prvaka svladali su kijevski Dynamo iako su Ukrajinci dvaput poravnavali rezultat, no pogodak Jacksona Martíneza 12 minuta prije kraja donio je konačnih 3:2 za maksimalan učinak portugalskog prvaka nakon tri kola u skupini u kojoj još nastupaju i zagrebački Dinamo te Paris Saint-Germain.

"Problem Dynama je što radi individualne greške u obrani. Morali smo igrati sigurnije, u Ligi prvaka ovo ne funkcionira. Mislim da smo u drugom poluvremenu zaigrali puno bolje i zaslužili barem neriješen rezultat. Uspjeli smo im zatvoriti vezni red i nisu napravili ništa u napadu. U svakom slučaju, imamo šansu proći u sljedeću fazu", izjavio je nakon utakmice veznjak Dynama Ognjen Vukojević.

Osvrnuo se i na reakcije trenera Oleksija Mihaličenka u svlačionici nakon utakmice.

"Rekao je da smo učinili sve što je bilo potrebno. Ali, kao što sam rekao, individualne greške odrazile su se na semaforu. Moramo više raditi na sebi podići si koncentraciju", dodao je hrvatski reprezentativac koji je na travnjaku stadiona Dragao proveo 84 minute.

Trener Porta Vítor Pereira nije mogao predbaciti mnogo toga svojim izabranicima. "Imali smo dobro prvo poluvrijeme, a zadovoljan sam s naporom koji smo pokazali u drugom. Bili smo umorni na kraju, ali nije jednostavno vratiti se nakon dvotjedne pauze i tako igrati", rekao je na konferenciji za novinare.

"Sada imamo devet bodova iz tri susreta, što je uspjeh za bilo koju momčad. Dynamo je kvalitetna momčad i dala nam je dosta toga za razmišljanje", zaključio je Pereira.

Liga prvaka, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Porto3:2Dynamo Kijev
Dinamo0:2PSG
1PSG 614:3+1115
2Porto 610:4+613
3Dynamo Kijev 66:10-45
4Dinamo 61:14-131

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!