Nogomet

Foto: Mariboru bod protiv Tottenhama, Lazio u Ateni ispustio sva tri

Mišo Gulić • četvrtak, 25.10.2012.
Foto: Mariboru bod protiv Tottenhama, Lazio u Ateni ispustio sva tri
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Vrlo zanimljivi bili su ogledi u trećem kolu skupina J, K i L Europske lige. Maribor je protiv Tottenhama došao do boda u svom Ljudskom vrtu, a u istoj skupini Lazio je u posljednjim trenutcima ispustio puni plijen kod Panathinaikosa. Do uvjerljive pobjede u Beču stigao je Bayer Leverkusen, a gostujuće bodove slavili su i nogometaši ukrajinskog Metalista. Problema nije bilo ni za Levante koji je u drugom dijelu slomio otpor Twentea, dok su u susretu iste skupine između Helsingborga i Hannovera, nakon prave drame do sva tri boda stigli gosti.

Grupa J

Maribor - Tottenham 1:1 (1:0)
(Berič 42'; Sigurdsson 58')

Svakom po poluvrijeme. Tako bi glasio rezime dvoboja Maribora i Tottenhama u Ljudskom vrtu koji je nakon slavlja u prošlom kolu kada je srušen Panathinaikos, ovaj put svjedočio novom velikom uspjehu Viola i bodu protiv uglednog gosta iz Engleske.

Slovenci su od samog starta dobro parirali Englezima, bilo je tu po nekoliko obostranih prilika, a vodstvo su domaći dohvatili u najbolje vrijeme, tri minute prije odlaska na odmor kada je Dejan Mezga idealno uposlio Beriča koji je pogodio za 1:0. No, gosti se u igru vraćaju u 58. minuti kada je spretan bio Sigurdsson, a pokazao se to i kao konačan rezultat.

Panathinaikos - Lazio 1:1 (0:1)
(Seitaridis 25' ag., Toche 90')

Grci su na svom stadionu zabili oba gola, od toga je jedan bio u vlastitu mrežu, pa je na kraju svakom pripao po bod. Ipak, takvim raspletom događaja sigurno nisu presretni bili gosti koji su puni plijen imali sve do posljednje minute, ali nisu izdržali. No, zbog remija i u drugoj utakmici iste skupine, čelo ljestvice i dalje krasi Lazijevo ime.

Lazio je do vodstva došao u 25. minuti, a to zadovoljstvo im je priuštio domaći Seitaridis čiji je pokušaj vraćanja lopte završio u vlastitoj mreži. Grci su u nastavku otvorili karte bacili sve u napad, a kada je dio gledatelja već napustio stadion razočaran rezultatom, u 90. minuti Toche je zabio za 1:1 i tako svojoj momčadi donio drugi bod u natjecanju.

Grupa K

Rapid Beč - Bayer Leverkusen 0:4 (0:1)
(Wollscheid 37', Castro 56' 90', Bellarabi 58')

Bayer je uvjerljivom predstavom na gostovanju u Beču došao do nova tri boda i tako preuzeo vrh skupine ispred ukrajinskog Metalista koji ima isti broj bodova, ali lošiju gol razliku. S druge strane domaćin je ovim porazom još čvršće zakucan za samo dno ljestvice, bez boda i bez realnih izgleda da prođe skupinu.

Nijemci su vrlo dobro otvorili utakmicu, kreirali nekoliko prilika, a bolju igru naplatili su u 37. minuti kada je za njihovo vodstvo zabio Wollscheid. Nakon nepunih 15-ak minute igre u drugom dijelu Apotekari su s nova dva gola zapečatili pobjedu, a strijelci su bili Castro u 56. te Bellarabi dvije minute nakon. Svojim drugim golom, postignutim u posljednjoj minuti, "točku na i" stavio je Castro.

Rosenborg - Metalist 1:2 (0:0)
(Elyounoussi 46'; Marlos 81', Xavier 89')

Sjajan posao napravio je ukrajinski Metalist na gostovanju u Norveškoj gdje je gubio sve do pred sam kraj susreta, no potom su u samo nekoliko minuta sve preokrenuli u svoju korist te tako došli do velikih sedam bodova nakon tri odigrana kola.

U prvom dijelu mreže se nisu tresle, no vrijedi istaknuti da su više od igre imali gosti. Odmah na otvaranju drugog dijela Elyounoussi je doveo domaće u vodstvo, nakon čega su se odlučili braniti tu prednost, što se nije pokazalo dobrom odlukom.. Ukrajinci su potom jače pritisnuli te do zasluženog poravnanja stigli u samoj završnici, točnije u 81. minuti kada je zabio Marlos, a u 89. Xavier je novim golom kreirao potpuni preokret.

Grupa L

Levante - Twente 3:0 (0:0)
(Michel 59', Rios 78', 88')

Debitant u europskim natjecanjima Levante je nastavio s dobrim predstavama i došao do druge pobjede u Europskoj ligi. Nizozemci su se dobro držali, ali u nastavku susreta su popustili, što domaći nisu propustili iskoristiti za na kraju uvjerljivih 3:0.

Prvi dio momčadi su zaključile čistih mreža, no u nastavku je Španjolce u 59. minuti vodstvo doveo Michel, a nepunih 20 minuta nakon toga Rios je udvostručio njihovo vodstvo, da bi isti igrač zabio i u 88. za konačnih 3:0 i na taj način potvrdio da Levante nije tek priča za jedno ljeto kako su mnogi mislili nakon prošlogodišnjih dobrih izdanja.

Helsingborg - Hannover 96 1:2 (0:1)
(Santos 90'; Diouf 12', Sobiech 90')

Najdramatičniji susret viđen je u Švedskoj gdje je Helsingborg gubio sve do pred sam kraj, zatim izjednačio u posljednjoj minuti, da bi u istoj primio novi zgoditak i tako šokantno zaključio utakmicu porazom.

U relativno ranoj fazi utakmice, u 12. minuti, Diouf je na asistenciju Husztija goste doveo u vodstvo, a s istim rezultatom na semaforu momčadi su otišle i na odmor. U nastavku, točnije u posljednjoj minuti susreta, prava drama. Domaći su uspjeli izjednačiti golom Santosa, no čim se krenulo s centra goste ponovno u vodstvo dovodi Sobiech i tako šokira domaće koji su u nevjerici promatrali kako su naivno ispustili bod te tako bitno smanjili svoje izglede u prolazak skupine.

Europska liga, skupina J

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Panathinaikos1:1Lazio
Maribor1:1Tottenham
1Lazio 69:2+712
2Tottenham 68:4+410
3Panathinaikos 64:11-75
4Maribor 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 21:29
    fazon je u tome sto igraju sa rezervama jer im je bitnije domace prvenstvo,lacio je sinoc igrao bez 6 startera
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 18:55
    Veliki uspjeh Mariborčana nema šta.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 13:31
    jedno je igrati u Europa ligi protiv Tottenhama ,a jedno je igrati u Ligi prvaka protiv njih...da su se npr sreli u Ligi prvaka Tottenham bi ih nabio 4:0
    Obrisan korisnik
  • interreg26.10.2012. u 08:37
    bravo catalonia, odlicno sei primjetio. Stvarno je zalosno sto je od tog kluba postalo. Neki kazu "neka izgube i 5:0 al neka se bore" a ja kazem idite na utakmicu i navijajte pa makar gledali kako gube 5:0
    interreg
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 00:53
    oko maribora vlada pozitivna atmofera i odličan ambijent na tribinama pa daju više od svojih objektivnih mogućnosti kod dinama je upravo suprotno
    Obrisan korisnik