Nogomet

Srna: "Devet godina kombiniramo Ligu prvaka i prvenstvo. Ne vidim nikakve probleme"

Mihaela Bradovski • petak, 26.10.2012.
Srna: "Devet godina kombiniramo Ligu prvaka i prvenstvo. Ne vidim nikakve probleme"
Foto: Davor Sajko

Nakon spektakla u Donecku i pobjede u Ligi prvaka protiv Chelseaja, Šahtar očekuje domaći dvoboj protiv Tavrije. Kapetan momčadi Mircee Lucescua, hrvatski reprezentativac Darijo Srna, smatra da mu ne predstavlja problem prebacivanje s lakših na teže protivnike i obratno...

I dok već godinama Šahtar u Europi igra protiv velikih momčadi, u ukrajinskom prvenstvu izuzev dva-tri kluba, nema dostojne protivnike. Kapetan momčadi Darijo Srna ne vidi u tome neki veliki problem.

"Već devet godina uspješno balansiramo između ukrajinskog prvenstva i europskih kupova stoga nam to ne predstavlja nikakav problem. Imamo dosta dugačku klupu i puno igrača koji se bore za minutažu stoga nam je lakše igrati uvjetno rečeno slabije utakmice", rekao je Srna.

Nakon Chelseaja, Šahtar će na noge Tavriji, momčadi koja igra dosta čvrsto i disciplinirano te je primila manje pogodaka i od Dnipra i kijevskog Dynama.

"To samo pokazuje da je Tavrija jako dobro organizirana momčad. Njihova obrana je dobra i iskusna, tu su Romančuk i Yezerskiy i očekujem zanimljivu utakmicu. Mi ćemo kao i uvijek ići na pobjedu."

Posljednji dvoboj ove dvije momčadi na stadionu Tavrije završio je minimalnom pobjedom Šahtara i to pogotkom u posljednjim trenucima susreta.

"Tavrija nam je uvijek bila neugodan i težak protivnik. Tu posljednju utakmicu smo dobili golom Ševčuka u posljednjoj minuti i nadam se da će ovaj puta biti lakše. Trener će vjerojatno napraviti određene izmjene u sastavu, uvesti neke svježije igrače, a ako budemo igrali svoju igru, neće biti problema."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.10.2012. u 13:51
    Ajmo Šahtar!!
    Obrisan korisnik