Zimski sportovi

Islandersi stopama Netsa, od 2015. godine i oni u Brooklynu

Branimir Korać • petak, 26.10.2012.
Islandersi stopama Netsa, od 2015. godine i oni u Brooklynu
Foto: EPA

Dugo su New York Islandersi, odnosno njihov vlasnik Charles Wang, tražili novi dom nakon što je bilo jasno da ne žele ostati u Uniondaleu u Nassau Veterans Memorial Coliseumu nakon isteka najma 2015. godine. Novi dom je pronađen i to u Brooklynu...

New York Islandersi definitivno sele iz Uniondalea, ali ne predaleko. Ostaju na Long Islandu i sele u susjedstvo u Brooklyn. Nimalo neočekivan rasplet, dapače, o tome se vrlo glasno govorilo još kada je stigla potvrda kako New Jersey Netsi sele u Brooklyn u novi Barclays Center.

Netsi su preselili odmah nakon završetka prošle sezone i automatski postali Brooklyn Netsi. Islandersi zasad nemaju namjeru promjena imena, ostaju New York Islandersi i 2015. godine kada presele u Barclays Center iako je do tada još puno vremena i - tko zna...

Čelnici NHL-a su u ovom slučaju Islandersima progledali kroz prste po pitanju nove luksuzne arene. U NHL-u, naime, postoji nepisano pravilo da dvorane moraju primati najmanje 15 tisuća gledatelja, no Barclays Center kada se prilagodi hokeju, primat će 14.500 gledatelja. Bit će to najmanja dvorana u NHL-u, a dosad je bila najmanja ona Winnipeg Jetsa koja ima kapacitet 15.004 sjedećih mjesta.

Islandersi su izradili plan proširenja kapaciteta za još 500 mjesta, međutim čelnici NHL-a ne inzistiraju na tome i zasad je to u drugom planu.

Ovo će biti drugi puta u povijesti da Netsi i Islandersi dijele dvorani. Prvi puta su to činili od 1972. do 1977. godine kada su Netsi kao New York Netsi nastupali u Nassau Colisseumu, no prelaskom iz ABA lige u NBA, preselili su u East Rutherford.

"Znam da je Charles Wang imao brojne ponude iz ostalih država za preseljenje Islandersa i te ponude su bile odlične, međutim njegova ljubav prema ovom području je presudila. Sretni smo što možemo ugostiti ovu momčad, ovo je sjajna stvar za sve. Islandersi će zadržati svoje navijače, dobit će nove navijače u Brooklynu, Charles je pravi heroj", komentirao je prvi čovjek Barclays Centrea Bruce Ratner.

Iako su obično reakcije navijača kod preseljenja momčadi burne i bez velikog odobravanja, ovdje je većina zadovoljna. Mjeseci neizvjesnosti su ipak doveli do ostanka momčadi u New Yorku.

Već 20 godina Islandersi nisu uspjeli proći niti jednu rundu doigravanja, s velikom mukom uopće i dohvate doigravanja, tko zna, možda se u novoj dvorani sreća okrene. Možda se vrate na slavne dane s početka osamdesetih godina prošlog stoljeća kada su osvojili četiri uzastopna Stanley Cupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!