Nogomet

Kukec zabio, Ostrava pala na dno ljestvice

Branimir Korać • nedjelja, 28.10.2012.
Kukec zabio, Ostrava pala na dno ljestvice
Foto: Kristijan Komarica

Česi ovaj vikend na rasporedu imaju 12. prvenstveno kolo, a Ostrava za koju nastupa Davor Kukec upisala je novi poraz i to na gostovanju kod Pribrama čime je pala na posljednju poziciju...

U derbiju začelja češkog prvenstva Ostrava je u teškoj uvjetima u snježnom Pribramu poražena 2:1. Pred nekih 400 gledatelja gostima nije pomogla niti još jedna dobra predstava Davora Kukeca koji je ponovno bio strijelac, no Banik je ponovno poražen.

Domaćin je stigao do vodstva u 23. minuti preko Kalivode koji se odlučio na udarac s 22 metra, lopta je na klizavom travnjaku odskočila ispred iznenađenog Bučeka i završila u mreži.

Tih 1:0 stajalo je i na poluvremenu, a tek što se krenulo s centra gosti su stigli do poravnanja zahvaljujući preciznosti našeg internacionalca koji je nadmudrio Hrušku, no kratko je trajalo slavlje gostiju. Niti deset minuta kasnije domaćin ponovno vodi, a ovaj put je strijelac bio Wagner.

U nastavku susreta gosti su očajnički pokušavali doći do boda, a najbolji priliku je propustio Vaclav Sverkoš koji nakon centaršuta Kukeca nije uspio ubaciti loptu u mrežu.

Bivši igrač zaprešićkog Intera odigrao je svih 90 minuta, a ovo mu je već četvrti ovosezonski pogodak. Na žalost po njega, to nije pomoglo Ostravi da napreduje na ljestvici već je Banik nakon 12 odigranih kola posljednjeplasirani s osam bodova, bodom manje od Teplica i Čeških Budejovica koji su na 14. i 15. mjestu i imaju utakmicu manje.

U sljedećem kolu Ostrava na svom stadionu dočekuje Teplice u vrlo važnom susretu u kojem jednostavno mora do pobjede.

Gambrinus liga, 12. kolo:
Pribram - Banik Ostrava 2:1.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • kompressor28.10.2012. u 09:54
    Bravo za clanak! Bilo je nekih pokušaja da se vrati u Inker za ovu sezonu, ali nažalost Inker nema tih financijskih mogucnosti.
    kompressor