Košarka

Bivši igrač Cibone u posljednji trenutak ostao bez NBA angažmana

Branimir Korać • nedjelja, 28.10.2012.
Bivši igrač Cibone u posljednji trenutak ostao bez NBA angažmana
Foto: Davor Sajko

Prošlosezonska akvizicija Cibone Demonte Harper ipak nije uspio ući u sezonski roster Portland Trail Blazersa. Harper je odradio predsezonu s Blazersima, međutim Terry Stotts ga je prekrižio uoči samog početka sezone...

Prošle sezone Demonte Harper nije u Europi briljirao, nosio je dres Cibone bez većeg uspjeha niti značajnijih predstava, no ovog ljeta nije tražio novi europski angažman već je pokušao dobiti posao u NBA ligi.

Tijekom ljeta i u predsezonskim utakmicama pokušavao je izboriti povjerenje novog trenera Portland Trail Blazersa Terryja Stottsa, ali nije uspio. Na kraju je bio među petoricom koje su Blazersi u konačnici prekrižili.

Ipak, Blazersi ga nisu i definitivno prekrižili već su ga poslali u svoju NBDL momčad Idaho Stampedos gdje će dobiti priliku nastupati i jednog dana se možda ipak probiti do NBA lige.

Osim Harpera u NBDL momčad se treba javiti i Dallas Lauderdale dok su bez angažmana ostali Coby Karl, sin poznatog trenera Georgea Karla, Justin Holiday i nekadašnja velika nada Adam Morrison.

Bit će zanimljivo vidjeti kakva će biti sudbina Morrisona koji je već najavio da mu je ovo posljednji pokušaj oživljavanja karijere. U slučaju da ne uđe na roster Blazersa, bio je spreman prekinuti karijeru. "U Europu mi se ne ide. Bio sam tamo i nije išlo. Ako me Blazersi ne uzmu, spreman sam se posvetiti drugim stvarima u životu", rekao je na početku trening kampa Morrison.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.10.2012. u 23:45
    čudite se vi ali harper će igrat u nba.. očito je bilo lani da je dečku( ako se ne varam 19 god) falilo samopouzdanja i nije se mogla istripiti njegova prilagodba jer se u ciboni uvijek traži rezultat.. ali dečko ima ono što se u nba traži.. vrhunske fizikalije, dobru obranu i želju da igra obranu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2012. u 14:35
    kaj????????pa taj čovjek je jedva koju minutu prošle sezone skupio u Ciboni, možda je igrao tek malo više nego ware ove sezone... vraga bi on značio sad Ciboni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2012. u 14:20
    kako bi bilo dobro da se sad vrati pod toranj.puno bi značio Ciboni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.10.2012. u 12:47
    ako harper moze igrat u NBA ligi onda može i Bariša Krasić
    Obrisan korisnik