Nogomet

HJK Helsinki u posljednjem kolu osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka Finske

Branimir Korać • nedjelja, 28.10.2012.
HJK Helsinki u posljednjem kolu osigurao četvrti uzastopni naslov prvaka Finske
Foto: Kristijan Komarica

U do posljednjeg kola neizvjesnom finskom nogometnom prvenstvu, nogometaši HJK Helsinkija osigurali su 25. naslov prvaka. U posljednjem kolu su slavili 6:3 na gostovanju kod JJK Jyväskyläe i tako stigli do novog naslova prvaka...

HJK Helsinki je nastavio dominaciju finskim nogometnim prvenstvom. I četvrtu sezonu zaredom momčad iz glavnog grada Finske je stigla do titule najbolje i to osiguravši ovaj put naslov prvaka u posljednjem kolu.

Do posljednjeg kola vodila se borba između Helsinkija i Intera iz Turkua, a u posljednjem kolu Inter se nadao kiksu aktualnog prvaka koji bi im uz pobjedu na gostovanju kod Honke donio titulu.

Međutim to se nije dogodilo. Helsinki je kod JJK Jyväskyläe već nakon 20 minuta vodio s 3:0 i bilo je jasno da je prvenstvo riješeno. Mannstrom, Schuller i Pohjanpalo su donijeli ranu visoku prednost Helsinkiju, a u drugom dijelu su još pogađali Sadik dvaput i Pohjanpalo još jednom.

Domaćin je u posljednjih pet minuta stigao do tri pogotka, no to su već bili trenuci kada su gosti slavili i dva gola Hilske i jedan Jarvinena nisu poremetili slavlje Helsinkija.

U prilog Helsinkiju je išao i poraz Intera kod Honke 3:0. Kada su čuli kakav je rasplet događaja u susretu glavnog rivala, igrači Intera su pali i Honka je golovima Vasare, Makijarvija i Aijale stigla do pobjede.

Helsinki će tako u kvalifikacije za Ligu prvaka dok će Inter i TPS također iz Turkua u kvalifikacije za Europsku ligu. Najviši rang finskog nogometa napušta deveterostruki finski prvak Haka kojem nije pomogla niti pobjeda kod VPS-a 1:0 jer je pretposljednji Jaro uspio iznenaditi u gostima TPS i s 2:1 osigurati ostanak u Veikkausliigi.

Veikkausliiga, 33. kolo:
JJK Jyväskyläe - HJK Helsinki 3:3
Honka - Inter Turku 3:0
VPS - Haka 0:1
TPS Turku - Jaro 1:2.

Poredak:
1. HJK Helsinki 64
2. Inter Turku 58
3. TPS Turku 54
...
11. Jaro 33
12. Haka 32.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!