Rukomet

Ruska Zvezda šokirala trostruke europske prvakinje, slovenski Krim bez šanse protiv Györa

Ivan Dominik • nedjelja, 28.10.2012.
Ruska Zvezda šokirala trostruke europske prvakinje, slovenski Krim bez šanse protiv Györa

Treće kolo Lige prvakinja donijelo je i zanimljive okršaje u skupinama B i D. Odigrano je ukupno pet utakmica iz svih skupina, a one su priuštile vrlo dobar rukomet svim zaljubljenicima u taj sport. I dok su Mađarice iz europskih viceprvakinja, Györa, deklasirale Krim Mercator na njegovom terenu, ruska Zvezda iz Zvenigoroda puno je teže slavila na gostovanju u Danskoj, gdje je šokirala renomirani Viborg...

Slovenski Krim Mercator dočekao je u svojoj Ljubljani jake mađarske prvakinje, Györ, u sklopu trećeg kola Lige prvakinja. No, slovenski Krim nije imao dovoljno sreće ni kvalitete za ikakav pozitivan ishod protiv prošlogodišnjih viceprvakinja ovog najjačeg i najprestižnijeg klupskog rukometnog natjecanja za žene.

Györ je utakmicu otvorio vodstvom 9:5 koje je održavao kroz čitavo prvo poluvrijeme pa je na odmor već ponio sjajnu "zalihu" od 12:9 nakon prvih pola sata igre. Međutim, drugi dio susreta bolje otvaraju domaće djevojke koje rano u nastavku dolaze do smanjenja zaostatka na 14:13, no, tu su stale, dok su rukometašice Györa u ostatku nastavka odigrale fantastično i protutnjale Ljubljanom do pobjede.

Uz čak "plus osam" u drugom poluvremenu, odnosno velikih 19:11 gošće su slavile s visokih 30:21, čime su domaće djevojke ostavile bez šansi i na trećem mjestu skupine B ispod Podravke s dva poraza i pobjedom iz tri utakmice. Mađarice je predvodila Anita Görbicz, koja je povela najbolju seriju gošći od 5:0 u nastavku koja je prelomila dvoboj i koja je naposljetku zabila najviše, osam zgoditaka.

Crnogorka Jovanka Radičević dodala je šest golova, dok su Norvežanka Heidi Loke na pivotu i Eduarda Amorim, ponajbolje igračice mađarske ekipe, zabile pet odnosno četiri gola. Najbolje su kod domaćih bile Nina Wörz i Maja Zrnec s također četiri pogotka, dok je važno spomenuti kako se srednja vanjska gostiju, Srpkinja Andrea Lekić emotivno i vrlo dobrom igrom vratila na parket kluba u kojem je provela četiri godine i u kojem se etablirala kao vrhunska igračica, ali u "krivom" dresu, kako se kasnije pokazalo, pobjedničke ekipe.


Vjerojatno najjači i najzanimljiviji ogled dana viđen je u Danskoj gdje je domaći Viborg ugostio odlične Ruskinje iz Zvezde Zvenigoroda. U dramatičnoj utakmici s infarktnom završnicom slavile su gošće koje su se tom pobjedom kao treće u skupini D poravnale s prve dvije ekipe te skupine - podgoričkom Budućnosti, aktualnim prvakinjama LP, i njemačkim Thüringerom - na četiri boda.

U isto vrijeme su Dankinje, inače trostruke prvakinje Starog kontinenta ostale na posljednjem mjestu grupe bez osvojenih bodova i s tri poraza. To je Viborg dovelo u neugodnu situaciju za prolazak u drugu fazu natjecanja koji je postao i više nego upitan.

Što se same utakmice tiče; ruska je Zvezda tijekom cijele utakmice bila bolja i nešto konkretnija, dok su domaće konstantno stizale vodstvo "ruske reprezentacije u malom". Na poluvremenu je Zvezda vodila 13:12, da bi na kraju slavila 28:27 i odnijela bodove s Jyllanda.

Najviše je pogodaka za pobjednice dala makedonska kružna napadačica, Julija Nikolić, koja je mrežu domaćih djevojaka tresla osam puta, a pridodale su joj se i sjajne Ljudmila Postnova sa šest te Polina Kuznjecova s pogotkom manje. Najefikasnija u redovima Viborga bila je Maria Fisker sa sedam zgoditaka, dok je jedan gol manje zabila Tunižanka na lijevom vanjskom domaćina, Mouna Chebbah.

Liga prvakinja - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

U Jolidon Cluj19:20Podravka Vegeta
Krim Mercator20:31Győri Audi ETO KC
1Győri Audi ETO KC 6180:134+4612
2Krim Mercator 6151:157-66
3Podravka Vegeta 6136:143-76
4U Jolidon Cluj 6141:174-330

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!