Nogomet

Video: Perić i Švrljuga strijelci u novoj pobjedi Žalgirisa, mrtva utrka se nastavlja

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.10.2012.
Video: Perić i Švrljuga strijelci u novoj pobjedi Žalgirisa, mrtva utrka se nastavlja
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izuzetno zanimljiva završnica litavskog prvenstva nastavljena je susretima 34. kola. Ekranas i Žalgiris nastavljaju borbu za prvo mjesto, a odluka o prvaku bit će poznata tek nakon posljednjeg kola. Dva kola prije kraja Ekranas ima bod prednosti, no Žalgiris očekuje još jedan lagani dvoboj dok će Ekranas biti na iskušenju u posljednjem kolu...

34. kolo litavskog prvenstva donijelo je očekivane pobjede Ekranasa i Žalgirisa koji tako nastavljaju borbu do "posljednje kapi krvi" za naslov prvaka. Ekranas je u gostima nadigrao Bangu s 2:0 dok je Žalgiris na svom terenu svladao Šiauliai s visokih 4:1.

U novoj pobjedi Žalgirisa veliki obol su dali ponovno hrvatski igrači Luka Perić i Andro Švrljuga. Tomislav Pek koji u Litvi već ima sjajan status, ne igra zbog teške ozljede i njegov izostanak je priličan hendikep za ovu momčad u borbi za naslov.

No, i bez Peka drže korak s jakim Ekranasom što su pokazali i u susretu protiv dobrog Šiauliaija, momčadi s kojom Žalgiris nije uvijek imao lagan posao.

Domaćin je rano stigao do visokih 2:0 zahvaljujući golovima Poljaka Bilinskog i tu prednost držao je i na odmoru. U drugom dijelu se nije dugo čekalo na povećanje vodstva. U 62. minuti je nakon kornera najspretniji i najviši bio Perić i povisio vodstvo domaćina na 3:0 što je ujedno značilo da će bodovi najvjerojatnije ostati u Vilniusu.

Gosti su nakratko vratili nadu smanjivši preko Cesanellija, no u 83. minuti u brzoj kontri s druge vratnice loptu u mrežu gura Andro Švrljuga i zaključuje dobar dan za hrvatski dvojac i Žalgiris.

33. kolo Žalgirisu donosi REO Vilnius koji je odustao od natjecanja i taj meč će biti registriran 3:0 za Žalgiris dok u posljednjem kolu slijedi gostujući dvoboj protiv skromne Dainave što ne bi trebalo predstavljati prepreku za "zelene".

S druge strane Ekranas ima dva susreta za odigrati, domaći dvoboj protiv slabog Atlantasa trebao bi biti lagan, no gostovanje u posljednjem kolu kod Kruoje koja se bori za Europu moglo bi biti ključno. Kruoja u pretposljednjem kolu gostuje kod trećeplasirane Suduve i ukoliko slavi, trebat će joj pobjeda protiv Ekranasa za završetak sezone na trećem mjestu što dodatno povećava zanimljivost prvenstva.

A Lyga, 34. kolo:
Žalgiris - Šiauliai 4:1
Banga - Ekranas 0:2

Ljestvica:
1. Ekranas 82
2. Žalgiris 81
3. Suduva 66
4. Kruoja 64
5. Šiauliai 54
6. Banga 41
7. Dainava 31
8. Atlantas 24
9. Tauras 23
10. REO Vilnius 19.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.10.2012. u 22:55
    https://www.facebook.com/pages/Andro-%C5%A0vrljuga/392963350775173
    Obrisan korisnik