Košarka

Dallas prekrižio Westa, Oklahoma produžila s Jacksonom

Ante Zovko • utorak, 30.10.2012.
Dallas prekrižio Westa, Oklahoma produžila s Jacksonom
Foto: EPA

Dallas Mavericksi ulaze u novu sezonu s centrom koji još prošlog tjedna nije bio s momčadi. Nakon odlaska Jamesa Hardena, Oklahoma je produžila ugovor s prošlosezonskim novakom.

Poslije dvije suspenzije, Marku Cubanu je prekipjelo. Vlasnik Dallasa odlučio je odreći se usluga Delontea Westa uoči otvaranja sezone u Los Angelesu protiv Lakersa. U ponedjeljak Mavericksi su odlučili reći zbogom Westu nakon što je drugi put u dva tjedna zaradio suspenziju zbog, kako je to navela organizacija, kvarenja atmosfere u momčadi. West inače pati od bipolarnog poremećaja.

Westov odlazak otvara prostor Eddyju Curryju kojeg je Dallas uzeo prošlog tjedna nakon što se San Antonio odrekao njegovih usluga. Inače pričuvni centar mogao bi se naći u startnoj petorci s obzirom na ozljede Chrisa Kamana i Brandona Wrighta.

Curry, četvrti izbor drafta 2001., u posljednje tri sezone odigrao je ukupno tek 24 utakmice. Vrhunac karijere doživio je u New Yorku u sezoni 2006./2007., kad je ostvarivao 19,5 poena po utakmici.

Oklahomy City Thunder produžila je ugovor Reggieju Jacksonu do kraja sezone 2013./2014. Nakon što je 2011. izabran kao 24. izbor prve runde drafta, Jackson je ostvarivao 3,1 poena i 1,6 asistencija u 45 utakmica svoje prve profesionalne sezone.

Isprva je bio pričuva za Erica Maynora, drugog razigravača Thundera, a nakon njegove ozljede momčad je pojačao Derek Fisher, pa je Jackson ispao iz rotacije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!