Rukomet

Otkazi muče reprezentacije uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Branimir Korać • utorak, 30.10.2012.
Otkazi muče reprezentacije uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo
Foto: Dario Dodić

Izbornici rukometnih reprezentacija uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvu muku muče s brojnim otkazima igrača. Razlozi su uglavnom zdravstvene prirode stoga je za očekivati kako će dobar dio njih biti oslabljeni...

Nižu se otkazi uoči kvalifikacijskih susreta za odlazak na Europsko prvenstvo za rukometaše. Danci će biti bez Mikkela Hansena, Francuzi bez čak šestorice zlatnih iz Londona, Srbi bez Ilića, Rnića, Manojlovića i Stojkovića, a Šveđani bez Karlssona.

Danci su jedini u ovom društvu koji nemaju kvalifikacijskih briga i njima slijede dva prijateljska ogleda protiv Argentine. U tim susretima neće biti njihovog najboljeg igrača Mikkela Hansena koji ne može nastupiti zbog problema s ozljedom koljena.

U reprezentaciju nisu pozvani Kasper Nielsen, Bo Spellerberg, Thomas Mogensen i Lasse Boesen, no priliku će zato dobiti Morten Olsen iz Hannovera te Mads Mensah Larsen iz Aalborga. Wilbek je odlučio u ovim susretima kapetansku vrpcu dodijeliti mladom vrataru Niklasu Landinu.

Francuzi u dosta izmijenjenom sastavu kreću u kvalifikacije, no na startu imaju lagane protivnike i Turci i Litavci ne bi smjeli predstavljati problem. U odnosu na sastav iz Londona, nema čak šestorice igrača. Braća Gille (ozljeda, odnosno odlazak u reprezentativnu mirovinu), kapetan Jerome Fernandez (slomljen palac), Nikola Karabatić te Samuel Honrubia i Luc Abalo neće konkurirati za ove utakmice.

Honrubia i Abalo su trebali biti među najužim kandidatima za nastup, no obojica su zaradili ozljede i ne mogu nastupiti. Karabatić je u utorak predvečer dobio pozivnicu da se priključi treninzima reprezentacije, ali teško da će konkurirati za nastup.

U velikim problemima je Veselin Vuković kojeg očekuju kvalifikacijski dvoboji protiv Rusije i Bosne i Hercegovine, a ne može računati na poveći broj igrača.

Ranije je bilo jasno kako neće moći računati na Momira Ilića i Dalibora Čuturu, a kada su nastup otkazali i Nikola Manojlović, Rastko Stojković, Momir Rnić, Rajko Prodanović i Strahinja Milić, Vuković se našao u još većim mukama.

Protivnici nisu nimalo bezazleni i izbornika Srbije očekuje težak posao u ova dva kvalifikacijska sraza.

Bez problema nisu niti Šveđani koji su uoči dvoboja protiv Nizozemske i Ukrajine ostali bez Tobiasa Karlssona. Karlsson je otkazao zbog ozljede leđa koja nije toliko strašna da ne bi mogao nastupiti, međutim ne želi riskirati i odlučio se na pauzu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!