Rukomet

Duvnjak: "Dat ćemo sve od sebe da razveselimo osječku publiku"

Igor Šestak • srijeda, 31.10.2012.
Duvnjak: "Dat ćemo sve od sebe da razveselimo osječku publiku"
Foto: Davor Sajko

Hrvatski rukometni reprezentativci u Slavoniji se pripremaju za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Danskoj 2014. godine. Prvu utakmicu odigrat će u srijedu u Osijeku protiv Slovačke s početkom u 18 sati, a dan uoči utakmice izbornik i igrači istaknuli su pozitivnu atmosferu u reprezentaciji.

U srijedu počinju kvalifikacije za Europsko rukometno prvenstvo koje će se održati u Danskoj 2014. godine. Hrvatska reprezentacija smještena je u skupinu 4 zajedno s Mađarskom, Slovačkom i Latvijom, a izabranici Slavka Goluže prvu će utakmicu odigrati u dvorani Gradski vrt u Osijeku.

Izbornik ističe kako Slovačka nije slaba reprezentacija i kako utakmici treba ozbiljno pristupiti: "Naši protivnici zaslužuju respekt. Prvo mjesto nam mnogo znači i moramo u ovu utakmicu ući koncentrirano i bez kalkulacija."

Utakmica bi trebala biti igrana pred punim tribinama osječke dvorane, što posebno veseli Golužu: "Drago mi je što smo ovdje u Slavoniji. Imamo odlične uvjete za rad i odlično smo primljeni. Dvorana će prema najavama biti puna, a mislim da smo to i zaslužili nakon dobrih igara u Londonu. Očekujem odličnu atmosferu na sutrašnjoj utakmici, a igrači pokazuju veliku želju predstaviti se domaćoj publici u dobrom svjetlu."

Glavni kreator igre hrvatske reprezentacije bit će Domagoj Duvnjak koji je uoči utakmice izjavio: "Utakmica sa Slovačkom neće biti lagana, ali mi smo favoriti i dat ćemo sve od sebe da razveselimo osječku publiku."

HSV-ovog igrača veseli nastup u Slavoniji: "U Osijeku je atmosfera uvijek odlična. Sretni smo što smo tu."

U reprezentaciji je prvi put Filip Ivić. Mladi Zagrebov vratar osvrnuo se na prijem od strane iskusnijih reprezentativaca: "Velika mi je čast biti u društvu tih igrača. Sve sam ih do nedavno pratio i divio im se pa sam presretan što me izbornik pozvao. Također, svima im se zahvaljujem što su me dobro prihvatili."

O utakmici sa Slovačkom Ivić je rekao: "Naši protivnici imaju nekoliko dobrih igrača koji igraju u dobrim klubovima, ali mislim da smo mi na domaćem parketu favoriti i da ćemo uz pomoć slavonskih navijača doći do pobjede."

Utakmica sa Slovačkom na rasporedu je u srijedu u 18 sati, a već u subotu Golužine izabranike očekuje gostovanje u Latviji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 10:53
    ajmo to lagano dobiti pa se spremiti za 2 teške tekme s mađarima!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 09:12
    Idemo dečki!! Razjebite im "gajbu"!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 07:10
    Ovdje ćete imati itekakvu podršku.Slavonija zna cijeniti i podržavati naše reprezentativne vrste
    Obrisan korisnik