Nogomet

Van Gaal: "Hoeness je tražio moj odlazak, nitko drugi. Ne bih više nikad radio s njim"

Mišo Gulić • srijeda, 31.10.2012.
Van Gaal: "Hoeness je tražio moj odlazak, nitko drugi. Ne bih više nikad radio s njim"
Foto: Kristijan Komarica

Aktualni izbornik Nizozemske i bivši strateg Bayerna, Louis van Gaal, prisjećajući se vremena provedenog u Münchenu, kao glavnog krivca za svoj odlazak našao je u predsjedniku Uliju Hoenessu...

Louis van Gaal nije previše razmišljao kada je bio upitan da imenuje glavnog krivca za prekid suradnje s bavarskim velikanom, pa je odmah "ispalio": "Uli Hoeness. On je jedini koji je konstatno vršio pritisak na ostale da me smijene. Nitko drugi osim njega. Nikada više ne bih htio raditi s tim čovjekom."

"Na svakom je sastanku Uprave koristio svoj utjecaj i nitko dugoročno nije mogao protiv toga, istaknuo je ogorčeni Nizozemac.

Van Gaala je iznenadio i odlazak generalnog menadžera Christiana Nerlingera, kojeg je ljetos zamijenio Matthias Sammer: "Radio sam s Nerlingerom i znao sam pod kolikim je pritiskom bio od strane Hoenessa. Nije ni čudo što je otišao."

Nizozemac je potom izrazio sumnju da će se nastaviti njegova politika davanja prilika mladim igračima, što je on svojevremeno učinio u slučaju Thomasa Mullera i Davida Alabe: "Bayern se vratio navikama koje je imao prije mog dolaska, a to je isključivo kupovina do u nedogled. Moj koncept uvođenja mladih igrača je bio jako uspješan."

Ipak, povratak u Njemačku ne odbacuje, ali samo pod uvjetom da na čelu kluba ne bude već spomenuti predsjednik: "Nitko nije očekivao da ću ja ponovno biti izbornik Nizozemske. Naravno da ne odbacujem mogućnost povratka u Bayern, ali samo pod određenim uvjetima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 18:12
    Uli Hoeness je poznata prznica i jako podmukao čovjek!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 17:21
    bayern ne ovisi ni o hoenessu ni o van gaalu ni o bilo kome drugome... bezvezna dramatizacija
    Obrisan korisnik