Nogomet

Šibenčani još žale za bodovima protiv Dugopolja, oštećeni i za kazneni udarac

Ivana Jurica • srijeda, 31.10.2012.
Šibenčani još žale za bodovima protiv Dugopolja, oštećeni i za kazneni udarac
Foto: Martina Japundžić

I dok vodeći ljudi kluba rade na pokušaju rješavanja ključnog problema opstanka kluba, momčad se na travnjaku priprema za još jednu gostujuću utakmicu. Čeka ih susret u Lučkom, protiv još jedne momčadi koja je lani igrala u višem rangu. Ali sjećanja su još uvijek svježa i na utakmicu protiv Dugopolja, a Šibenčani nikako ne mogu prežaliti kako su izgubili i preostala dva boda. A još su jednom doživjeli i sudačku nepravdu na svojoj koži.

Dugopolje bilo bliže pobjedi?!

Na Šubićevcu je prekinut niz Dugopolja od šest pobjeda. Uzeli su bod, a njihov trener Balajić tvrdi da su bili bliže pobjedi: "Ja sam očekivao da danas ovdje možemo doći do tri boda. Poznavajući ekipu Šibenika, gledao sam ih, možda oni i imaju malo veću igračku kvalitetu od nas, mislio sam da ćemo uspjeti do 60. – 70. minute zadržati pozitivan rezultat, neriješeno ili da mi vodimo barem s jednim golom razlike da bi na kraju to uspjeli riješiti. Nismo uspjeli, iako moram reći da smo mi to drugo poluvrijeme bili stvarno bolji suparnik, da smo stvarali šanse, da je njihov vratar dvije – tri situacije stvarno vrhunski izvadio i za ovaj njihov bod velike čestitke njihovom vrataru. Sam Šibenik mislim da nas ničim nije iznenadio. Bojali smo se njihovih prekida, tu su dobri, jaki su u skoku, imaju visoke igrače, ali nisu nam uspjeli zabiti iz tog prekida. Zabili su iz igre, ali rekli smo na poluvremenu idemo do kraja, čekat ćemo 80. – 90. minutu, pokušati to riješiti u našu korist. Na kraju nam je uspjelo, ali dati samo taj jedan gol. Nažalost, imali smo situacije da utakmicu dobijemo, nismo. Čestitke igračima i Šibenika i Dugopolja na jako dobroj, mogu čak reći prvoligaškoj predstavi. Mislim da smo bili bliži pobjedi kad na kraju sve saberemo."

Nakon ovakve izjave ne možemo se ne zapitati koju je to utakmicu trener Dugopolja prošle subote gledao?

Odmah nakon subotnje utakmice strateg Šibenika Goran Tomić istaknuo je kako mu je žao što nisu upisali još jednu domaću pobjedu, a bili su bolji: "U utakmicama gdje možda nismo zaslužili pobijediti, pobijedili smo. Danas smo zaslužili pobijediti, a nismo. Mislim da je Dugopolje uputilo jedan jedini udarac prema našem golu u 75. minuti i odmah u malu mrežicu, gol. A nama opet stara priča, treba nam stvarno puno da zabijemo gol. Ali potrebno je i malo sreće da se okrene na našu stranu, nije se okrenulo i žao mi je zbog toga."

Žal za gubitkom bodova ne napušta trenera Šibenika niti četiri dana nakon utakmice: "Bili smo apsolutno bolji, nadigrali Dugopolje, međutim, iz jedne greške zadnje linije primili smo gol. Šteta, i sreća nam je okrenula leđa. Ništa, idemo dalje, vjerujemo da će nam se gubitak bodova vratiti već u sljedećoj utakmici."

Ni tada, a ni danas, kao uostalom nikada do sad, Tomić, o suđenju ne želi govoriti, ostaje dosljedan svojoj praksi da nikad ne komentira sudačke odluke, kakve god one bile. Ali mi komentirati možemo i zato se s pravom pitamo: kako bi se susret razvijao dalje da je gospićki sudac Frković u 32. minuti utakmice, kad je domaćin već vodio s 1:0 (a gosti do tada nisu niti zapucali na gol), pokazao na bijelu točku, a trebao je. Uostalom, pogledajte sami:

Ono što je bilo jasno vidljivo i s tribina Šubićevca, a snimka je to samo dodatno potvrdila, teško je Frković mogao nevidjeti jer bio je vrlo blizu događaja. Postavlja se pitanje zašto onda nije pokazao na bijelu točku? I u sudačkoj nadoknadi zabilježili smo još jedan trenutak kad jedan gostujući branič odguruje rukama Šibenikova stopera Tomića koji završava na travi, ali Frković i ovog puta ne svira ništa. Šibenčani su još teže primili njegovu odluku/odluke kad se zna da ovo nije prvi put da ih isti sudac oštećuje. Naime, nekoliko kola ranije, na gostovanju u Solinu, isti sudac kod vodstva domaćih od 1:0, također ne svira kazneni udarac za Šibenik. Slučajno?

Bilo kako bilo, Šibenčani taj susret moraju arhivirati i zaboraviti, pokušati ne misliti na sudačke pogreške koje su im i ove sezone, ali i ranijih, znale oduzimati dosta bodova, i koncentrirati se samo na travnjak. A prilika za to je već subotnja utakmica protiv Lučkog.

Supersport Prva NL

1Zrinski 2948:14+3472
2Šibenik 2959:17+4270
3Vukovar '91 2946:31+1552
4Sesvete 2933:32+139
5Jarun 2932:42-1037
6Dugopolje 2934:41-733
7Cibalia 2932:48-1633
8Croatia Zmijavci 2936:40-432
9Dubrava 2928:40-1232
10Orijent 2932:46-1429
11BSK Bijelo Brdo 2927:39-1227
12Solin 2927:44-1720

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 11:51
    ti gospodine sulenta očito nikad nisi u životu gleda ni igra nogomet ako tvrdiš da ovo nije čisti penal! Penal i žuti karton a nikako igra dalje! Zar ne vidiš da stoper Duhopolja Fuštar iskoračava u napadača Šibenika i ruši na pod njega i sebe! A najbolje da ce ti gospodin sudac reci falija san... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 08:52
    Moram i ovdje napisati, ako uredništvo portala želi da nogometni sladokusci vide umjetnost postizanja golova, neka zamole Šibenik da pošalje snimku gola za 1:1, drugog topnika lige dr. Ivice Žuljević
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik01.11.2012. u 08:29
    Draga "sportska novinarko", odnosno djelatnico HNK Šibenik, gđo. Ivana Jurica,Evo nekoliko činjenica: 1. Bio sam na utakmici. 2. Pričao sa sucem vezano za penal: "Bio sam metar od događaja, gurnuo je loptu zadnjim naporom i zabio se u stopera koji ga, bez obzira na kretnju, jednostavno nije mogao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 23:25
    I kaj bi sad Šibenik imao pravo reći?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik31.10.2012. u 20:05
    čekaj jel ono za goricu u šibeniku suđen onaj smiješni penal??? ajde ne laprdaj...pišeš ka da je šibenik žrtva neke urote...budi malo objektivniji...
    Obrisan korisnik