Nogomet

Video: Tičinović zabio pa ispao u produžetku, Bjelanović strijelac u pobjedi Cluja

Branimir Korać • srijeda, 31.10.2012.
Video: Tičinović zabio pa ispao u produžetku, Bjelanović strijelac u pobjedi Cluja
Foto: Duje Bonačić

Srijeda je bila rezervirana u većini država za odigravanje kup natjecanja pa su tako kup susrete odrađivali i Danci i Rumunji. Nordsjalland je u produžetku poražen od Midtjyllanda uz pogodak Marija Tičinovića dok je Saša Bjelanović zabio za Cluj u pobjedi protiv Botosanija...

Klubovi koji igraju Ligu prvaka čije dresove nose hrvatski nogometaši srijedu su imali rezerviranu za odigravanje kup utakmica. Nordsjalland je na svom travnjaku u osmini finala Danskog kupa ugostio momčad Midtjyllanda i upisao poraz u produžetku 3:2 dok je Cluj u osmini finala Rumunjskog kupa ugostio Botosani i slavio 2:0.

Ono što je zajedničko i Nordsjallandu i Cluju je da su među strijelcima u oba susreta bili hrvatski nogometaši. Nordsjalland je na svom stadionu ugostio Midtjylland i pao u produžetku koji je izborio uz dosta muke.

Gosti su rano poveli kada je Kristian Bak proigrao Marca Larsena, a ovaj pogodio za vodstvo Midtjyllanda. Vrlo brzo je domaćin izjednačio i to pogotkom Marija Tičinovića koji je izišao pred gostujućeg vrata i zatim ga lijepo lobovao.

U završnici prvog poluvremena gosti su ponovno poveli i to ponovno zahvaljujući Larsenu. Vodstvo je Midtjylland držao do same završnice susreta kada Lindberg poravnava i odvodi susret u produžetak. Nordsjalland je pritiskao, bio bolji protivnik, ali nije bio efikasan dok je na drugoj strani Mads Albak uspio pogoditi mrežu i odvesti svoju momčad dalje.

Cluj nije imao problema protiv Botosanija. Iako nije krenuo u najjačem sastavu, lako je slavio s konačnih 2:0. Mrežu gostiju načeo je Saša Bjelanović koji je u 56. minuti doveo Cluj u vodstvo, a pet minuta kasnije Luis Alberto postavlja konačnih 2:0.

Bjelanović je vrlo dobro zamijenio Pantelisa Kapetanosa odradivši svih 90 minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!