Rukomet

Coca Colom spasili utakmicu u Cluj Napoci

Ivana Strahija • četvrtak, 01.11.2012.
Coca Colom spasili utakmicu u Cluj Napoci

Konačno se doznao i razlog zbog kojeg su se Kokice klizale u Cluju, ali i ingeniozni način na kojeg su domaćini barem malo riješili problem. Coca Cola je spasila dan...

Još za vrijeme prijenosa utakmice U Jolidon Cluja i Podravke Vegete u Cluj Napoci prošle subote bilo je jasno da nešto ne štima s podlogom. Iako se radilo o standardnoj, od strane EHF-a propisanoj plavoj podlozi, rukometašice jedne i druge strane klizale su se kao na ledu, a svaki je korak bio popraćen velikim strahom trenera od ozljeda.

U drugom je poluvremenu, nakon što je podloga "nekako" oprana, situacija bila bolja, no svakako daleko od idealne. Trener Podravkašica Neven Hrupec žalio se sucima zbog uvjeta, a delegatkinja susreta unijela je i službenu primjedbu u zapisnik.

No, tek je Gazeta Sporturilor otkrila u čemu je točno bio problem. Prema pisanju tog portala, dan ranije, dakle u petak 26. listopada, u dvorani u Cluj Napoci svoj su trening održali igrači Transilvanije. Zaposlenici dvorane su željeli urediti podlogu za Ligu prvakinja, te su je oprali sredstvom namijenjenom odstranjivanju smole s podloge, no to su učinili prekasno te se sredstvo nije stiglo osušiti.

Kad je nakon prvih pola sata klizanja potom delegatkinja Svetlana Obučina od domaćina zatražila da se pod hitno riješi situacija ili se prekida susret, u pomoć je priskočio dopredsjednik HCM Constante, Marius Puscasi, koji je utakmicu gledao na televiziji i mobitelom nazvao Cosmina Salajana, sportskog direktora U Cluja. Njegovo je rješenje bilo - Coca Cola.

"Znam za probleme s tom podlogom, i mi je koristimo za utakmice u Europi i nikako je se ne smije prati dan prije utakmice. Već smo imali takva iskustva i važno je da je Coca Cola tretman uspio. Da dodam, Coca Colu treba pomiješati s vodom, ili će pod biti preljepljiv", rekao je Puscasi Gazeta Sporturiloru.

Ukupni utrošak Coca Cole iskorištene za pranje podloge bio je 10 litara, u bočicama od po pola litre, zaključuje članak.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • nebeska udica01.11.2012. u 21:17
    it is romania
    nebeska udica