Košarka

Veliki Scottie Pippen vratio se u Chicago Bullse

Ivan Dominik • četvrtak, 01.11.2012.
Veliki Scottie Pippen vratio se u Chicago Bullse

Veliki i legendarni američki košarkaš, Scottie Pippen, koji je rame uz rame s najvećim košarkašem svih vremena, Michaelom Jordanom, osvojio sve što se moglo osvojiti u svijetu košarke, vratio se u "svoje" Chicago Bullse nakon godina izbivanja te je postao savjetnikom predsjednika kluba...

Velikan svjetske košarke, zlatni američki košarkaš i olimpijac iz Barcelone 1992. godine te Atlante četiri godine kasnije, i šesterostruki NBA prvak s Chicago Bullsima, Scottie Pippen, vratio se u svoj klub iz Vjetrovitog grada.

No, ovoga puta ne kao igrač, već kao savjetnik predsjedniku legendarne NBA franšize iz Chicaga, Michaelu Reinsdorfu. Nakon što je godinama osvajao trofeje u NBA ligi, individualno i momčadski, s Chicago Bullsima, Pippen će se u bivšem klubu tako okušati i u svrsi savjetnika.

Njegovim su povratkom u Bullse oduševljeni mnogi ljubitelji Bikova, ali i sam predsjednik Reinsdorf, koji je po njegovu dolasku izjavio: "Pippenovo znanje, talent i iskustvo sasvim sigurno će nam biti od velike koristi i pomoći. Scottie je već razgovarao s igračima te ih je oduševio svojim govorom i smislom za humor. Neke ljude u klubu poznaje i od ranije i sretni smo što je jedna takva legenda uz nas."

Osim što je osvojio dva olimpijska zlata i šest puta bio NBA prvak s Bullsima, Pippen je poznat i po čak 17 sezone koje je odigrao u NBA ligi, od čega je 12 proveo u Chicagu, igrajući s najvećim košarkašem svih vremena, Michaelom Jordanom. Bio je član i Dream Teama iz 1992. godine koji je u finalu OI pobijedio Hrvatsku Dražena Petrovića, a igrao je i za Portland Trail Blazerse te Houston Rocketse u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Pippen je danas 47-godišnja legenda košarke i Chicago Bullsa u kojima mu je i umirovljen broj 33 kao jedan od četiri umirovljena broja u povijesti Bullsa. Svrstan je i među 50 najboljih košarkaša svih vremena te je član košarkaškog Hall od Famea... A od sada će, kada se njegovi Bullsi zbog ozljede Derricka Rosea nalaze u teškoj situaciji na početku nove NBA sezone, biti u klubu kao savjetnik, premda je i ranije znao slati pisma podrške igračima kluba u kojem je i sam ostvario veličanstvenu karijeru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 11:08
    Meni je glupo reći i da je osvojio sve u svijetu košarke kad to isto nije točno. Nije bio MVP sezone i finala nikada. Istina, osvojio je brdo toga i u tome imao drugu najveću ulogu ali nije osvojio sve što se moglo osvojiti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 01:48
    malo glupo rec da se vratio Chicago Bullse, kad je i dosada bio nekakav ambasador ekipe, i bio na skoro svakoj utakmici Bullsa!
    Obrisan korisnik
  • Falcao 901.11.2012. u 22:25
    Samo ga držte dalje od financija da ne bankrotira klub ko on
    Falcao 9
  • Lomax01.11.2012. u 22:17
    savjetnik predsjedniku, zar on zna nešto i o biznisu?
    Lomax