Rukomet

Mrvaljević: "Konačno smo našli sebe"

Ivana Strahija • petak, 02.11.2012.
Mrvaljević: "Konačno smo našli sebe"
Foto: Ivana Strahija

Crnogorski rukometaši napravili su pravo iznenađenje u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2014. kad su u Mannheimu pobijedili Nijemce. Radost cijelog crnogorskog tabora je velika...

Najveće iznenađenje prvog kola europskih kvalifikacija su Crnogorci, koji su s 31:27 pobijedili u Njemačkoj. Konačni rezultat međutim ne pokazuje da su crnogorski rukometaši imali i 28:20 te da je potop Nijemaca zbilja potpun.

Kapetan Crne Gore Draško Mrvaljević je nakon utakmice u Mannheimu rekao: "Odigrali smo borbeno do kraja i došao je rezultat. Dobili smo na sigurnosti, konačno smo našli sebe i igramo onako kako treba, tako treba izgledati prava reprezentacija. Dobiti Njemačku usred Njemačke je nevjerojatan uspjeh i pokazali smo da ono protiv Švedske nije bila slučajnost. Trebamo uživati sada, ali nas čeka nas izuzetno težak meč u nedjelju protiv Češke u Baru, koja je mnogo bolji protivnik od Nijemaca. Vjerujem da ćemo ostvariti novi dobar rezultat i doći do novog čuda", prenosi crnogorska Pobjeda.

S 24 obrane briljirao je golman Rade Mijatović, koji je međutim otklonio pohvale i kazao: "Ovo je pobjeda kolektiva. Svi momci, pa i oni koji nisu ulazili u igru, dali su ogroman doprinos. Dobro smo otvorili kvalifikacije, napravili dobru uvertiru za Češku, kojoj se okrećemo od ovog trenutka. Moje obrane su splet okolnosti, danas sam potegnuo ja, sutra će netko drugi. Najvažnije je da pobjeđujemo, a isticanje pojedinaca je u drugom planu."

Najsretniji je dakako bio izbornik Zoran Kastratović: "Ovo je pobjeda koju smo priželjkivali, ostvarena uz izvanrednu igru, iako nismo imali mnogo vremena za taktičke zamisli. Uz pomoć obrane, prije svega Mijatovića, ali i dobrog napada, s velikim brojem mijenjanja mjesta i križanja, apsolutno smo nadigrali Nijemce. Čestitke svim igračima, dali su svoj maksimum i nijednog trenutka nisu dozvolili da pobjeda dođe u pitanje. Ovo je pobjeda za Crnu Goru, za sve ljubitelje sporta u našoj državi, a ovi momci su pokazali kako se bori za svoju zemlju i nadam se da će dobiti tretman kakav zaslužuju", javlja Pobjeda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10805.11.2012. u 00:11
    pa po meni to nije takvo veliko iznenadenje. em imaju uzor u njihovoj zenskoj repki i RK Buducnost, em su Crnogorci u svim timskim sportovima zilavi suparnici (pogle kosarku, vaterrpolo pa nogomet), plus da se rwk gradi nova njemacka repka.
    narada108
  • Obrisan korisnik02.11.2012. u 18:03
    Sljedeći cilj Crnogoraca: Medalja na SP u Španjolskoj
    Obrisan korisnik