Nogomet

Bilić: "Ovo je vrlo bolan poraz za nas, ali bilo je i pozitivnih stvari"

Ivor Krapac • nedjelja, 04.11.2012.
Bilić: "Ovo je vrlo bolan poraz za nas, ali bilo je i pozitivnih stvari"
Foto: Kristijan Komarica

Slaven Bilić je u nedjelju doživio peti poraz u ruskom prvenstvu na klupi moskovskog Lokomotiva. U 14. kolu je jači bio gradski suparnik CSKA, vodeća momčad lige, a poslije utakmice u kojoj je odluka pala u sudačkoj nadoknadi, nekadašnji hrvatski izbornik nije imao nijednu ružnu javnu riječ za predstavu svojih igrača...

Razmišljajući kako bi se moskovski dvoboj CSKA i Lokomotiva mogao rasplesti, Slavenu Biliću zasigurno ne bi bio drag scenarij koji se u nedjelju poslijepodne odvio na terenu. Njegovi igrači držali su se dobro, vraćajući se iz rezultatskog minusa u prvom poluvremenu u kojem su u razmaku od četiri minute zabile obje momčadi, s vodećim pogotkom Rasmusa Elma (29.) za CSKA, a poravnanjem Andreja Ješčenka (33.) za Lokomotiv - no, gosti ipak nisu izdržali do kraja, uz odlučujući pogodak Pontusa Wernblooma u drugoj minuti sudačke nadoknade u završnici susreta.

Lokomotiv je tada već bio s dva igrača manje, zbog isključenja Dmitrija Tarasova i ozljede Maicona nakon što je Bilić već iskoristio sve svoje izmjene, što je domaćima olakšalo posao u potrazi za pobjedom.

"Želim zahvaliti igračima za sve što su pružili, borili su se junački, radili su sve što smo od njih tražili, nisu igrali loše", opisao je Bilić na susretu s novinarima poslije poraza koji je, s obzirom da se Lokomotiv ranije ovog tjedna oprostio od Kupa, gurnuo još malo pritiska na njegova leđa.

Lokomotiv je poslije 14. kola na osmom mjestu, prikupili su 21 bod, 12 manje nego ih ima CSKA, a od onih koji su ispred, nije prevelik zaostatak za četvrtoplasiranim Spartakom, koji ima 25 bodova, koliko su, sa slabijom gol-razlikom, prikupili i Kuban i Terek.

"Zaslužili smo više u ovoj utakmici, ne mogu ništa zamjeriti igračima", nastavio je nekadašnji hrvatski izbornik: "Naravno, ovo je za nas vrlo bolan poraz, ali bilo je i pozitivnih stvari. Ako svi nastave vući u istom smjeru, onda je samo pitanje vremena kada ćemo se vratiti u utrku za vodeća mjesta na ljestvici. Igra koju smo u ovom susretu pokazali je pravi put, definitivno nismo zaslužili poraz."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 22:34
    koji to trener nije luzer po hrvatima. njima je i mourinho luzer je je barcelona bolja, i hiddink jer nakon 10 uspješnih epizoda kiksa u turskoj itd. jal, jal, jal.
    Obrisan korisnik
  • admiracool04.11.2012. u 22:24
    Lucius ne kuzim... jesi dobio minuse zbog toga sto si rekao da je dobar covjek ili vjecni luzer :-)
    admiracool
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 21:30
    odlično su igrali s igračem manje
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.11.2012. u 19:55
    Dobar čovjek - vječni luzer...
    Obrisan korisnik