Košarka

Mike Brown pod pritiskom, ali s podrškom vodstva kluba

Ivor Krapac • četvrtak, 08.11.2012.
Mike Brown pod pritiskom, ali s podrškom vodstva kluba
Foto: EPA

Poslije ljeta u kojem su bili u središtu pozornosti zbog dolazaka Dwighta Howarda i Stevea Nasha, Los Angeles Lakersi su pod posebnim povećalom i na početku NBA sezone, ali razlozi za to nisu toliko ugodni. Bez pobjede u predsezoni i bitnije od toga, s početkom s 1-4 u pravim natjecateljskim utakmicama, već se počelo nagađati koliko dugo će Mike Brown izdržati na klupi...

Dok je u svojoj prvoj sezoni na klupi LA Lakersa prošao bez previše turbulencija, koliko se to može reći u okruženju u kojem se uvijek očekuje puno, Mike Brown ovih je dana suočen s puno većim pritiskom. Lakersi su izgubili četiri od prvih pet utakmica nove NBA sezone, a s tako slabim početkom, u medijima se već počelo nagađati o Brownovom statusu na klupi, što je nagnalo Jima Bussa, izvršnog dopredsjednika kluba, da se javno očituje o tim glasinama.

U razgovoru za ESPNLosAngeles.com, sin vlasnika Lakersa Jerryja Bussa kazao je da situacija nije uobičajena, dodajući da to ne znači najavu smjene trenera. "Nemam ni najmanjih problema s Mikeom Brownom", ustvrdio je izvršni dopredsjednik: "Radi se o čovjeku koji previše radi i ima preveliko znanje za ovo što nam se događa."

Buss je dodao kako bi moglo biti istine u teoriji da Lakerse zasad koči promjena sustava u napadu: "Moguće je da se radi o sustavu koji nije lako usvojiti. Ja nisam toliko upućen u košarku kao trener ili igrači, a od igrača ne čujem nikakve primjedbe, pa je strpljenje jedino što mi je preostalo."

"Ne znam mogu li reći nakon koje bih utakmice mogao izgubiti strpljenje, ali da krenemo s 1-15, mislim da bi to bila loša vijest i vrijeme za podizanje uzbune. No, zasad nemam problema s onime što se zbiva. Igrači moraju imati vrijeme za navikavanje, što se neće dogoditi odjednom, a dok god svi idemo u istom smjeru, vjerujem da ćemo biti u redu."

Inače, Lakersi će do kraja tjedna odigrati još dvije utakmice, obje kod kuće, s prilikom da se pobrinu za bolje vijesti za svoje navijače. U petak će im suparnici biti Golden State Warriorsi, a dva dana kasnije Sacramento Kingsi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • domba5709.11.2012. u 12:30
    Ako ne promijene trenera nista od titule
    domba57
  • sk1p208.11.2012. u 23:38
    nek dovedu stana :D :D :D
    sk1p2
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 22:34
    Nije mi ovaj brown za trenera još od dana kad je vodil cleveland.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 21:51
    i lakersi imaju svog čačića
    Obrisan korisnik