Nogomet

Iz Dinama oštro odbacili optužbe o puštanju utakmice PSG-u

Josip Piršljin • četvrtak, 08.11.2012.
Iz Dinama oštro odbacili optužbe o puštanju utakmice PSG-u
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon optužbi pomoćnog trenera Twentea na nizozemskoj televiziji da su se igrači Dinama kladili protiv sebe za utakmicu s PSG-om, zagrebački je klub reagirao priopćenjem u kojem se najoštrije odbacuju takvi navodi.

Zagrebački Dinamo u sklopu četvrtog kola Lige prvaka gostovao je na Parku prinčeva u Parizu gdje je poražen od domaćeg PSG-a s 4:0. Utakmica se pratila i na nizozemskoj javnoj televiziji gdje je sukomentator Youri Mulder iznio tezu da su se Dinamovi igrači kladili protiv sebe i pustili PSG-u kako bi sljedeći dan podignuli dobitak.

Iz maksimirskog kluba promptno su reagirali priopćenjem u kojem se oštro osuđuju izjave Nizozemca, koji je inače pomoćni trener prvoligaša Twentea.

"Ne želimo komentirati stručnost spomenutog komentatora, ali bi se zato puno dalo reći o njegovoj (ne)profesionalnosti. Kako je moguće da bilo koji komentator ili sportski novinar na ovakav način svoje sumnje i vlastito mišljenje predstavlja kao činjenicu?", stoji među ostalim u priopćenju na službenoj web stranici kluba.

U Dinamu su ogorčeni stavljanjem kluba u sramotni kontekst bez ijednog dokaza. Iako se priznaje loša igra i nemoć Modrih u određenim trenucima, u klubu se postavlja pitanje kako je to preimenovano u kladioničarsku aferu. Najavljene su i tužbe protiv aktera.

"GNK Dinamo će poduzeti sve potrebne mjere kako bi spomenuti komentator, koji je istovremeno i pomoćni trener Twentea, kao i televizija na kojoj je te neistine iznio, stajali iza iznesenih riječi i u trenucima kada tražimo odgovarajuće sankcije za izrečene optužbe", zaključuje se u priopćenju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.11.2012. u 19:27
    Dinamo koji je favorit za osvajanje LP pustio PSG koje kanta za nabijanje, zanimljivo.
    Obrisan korisnik
  • lambik11.11.2012. u 01:29
    Sto, Dinamo mozda nije pustio onih 1-7? Dobro dosli na ovaj svijet...
    lambik
  • lambik09.11.2012. u 12:52
    Hebiga, Dinamo je ipak izgubio dosta vjerodostojnosti onom namjestaljkom protiv Lyona...
    lambik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 07:18
    ko zna, mozda se i dragi vodja kladio protiv sebe, obzirom da su znali da ne mogu do pobjede, zasto ne uzeti lovu na neki hendikep ili zbroj golova?
    Obrisan korisnik
  • nido09.11.2012. u 01:44
    Kako ste tako glupi??? Sigurno je i Lille nastimao s Bayernom da primi cak 6 komada!!!
    nido