Nogomet

M'Vila dobio zabranu nastupa za Francusku do lipnja 2014.

Josip Piršljin • četvrtak, 08.11.2012.
M'Vila dobio zabranu nastupa za Francusku do lipnja 2014.

Francuski nogometni savez odlučio je oštro kazniti svoje mlade reprezentativce zbog noćnog izlaska između dvije utakmice U-21 reprezentacije. Najgore je prošao Rennesov Yann M'Vila.

Juniorska reprezentacija Francuske u dodatnim je kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo igrala s Norveškom. U prvom susretu pobijedila je 1:0, ali je u uzvratnoj utakmici izgubila s 5:3 i nije se plasirala na Euro u Izraelu 2013. godine.

Francusku javnost razočaralo je ponašanje petorice mladih reprezentativaca koji su između dvije utakmice izašli u noćni provod. Sukladno tome, tamošnji nogometni savez (FFF) odlučio je oštro kazniti igrače među kojima je i Yann M'Vila.

Veznjak Rennesa suspendiran je na skoro dvije godine. Za francusku reprezentaciju neće moći nastupiti sve do lipnja 2014. godine, a njegovi suigrači prošli su nešto bolje. Antoine Griezman, Chris Mavinga, Wissam Ben Yedder i M'baye Niang dobili su suspenzije do lipnja 2013.

M'Vila je bio član seniorske reprezentacije Francuske koja je nastupila na prošlom Europskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini. Odigrao je tri utakmice, a nakon što je zamijenjen u četvrtfinalu protiv Španjolske odbio je pružiti ruku Laurentu Blancu i kažnjen je jednom utakmicom zabrane igranja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.11.2012. u 04:17
    da sam na mistu mvile ne bi vise nikad zaigrao za tu sugavu reprezentacije...koliko su dobili vođe pobune u jaru, ribery, abidal, nasri i ostali muslimani...? po 2-3 utakmice...sramotno
    Obrisan korisnik
  • Vatreni8209.11.2012. u 09:43
    ludi Francuzi. Sta mislite da je slucaj Fontana bio tako kaznjen.
    Vatreni82