Nogomet

Video: Atlético poražen u Coimbri, Liverpool u Mahačkali, Švicarci u Udinama do druge pobjede

Josip Tolić • četvrtak, 08.11.2012.
Video: Atlético poražen u Coimbri, Liverpool u Mahačkali, Švicarci u Udinama do druge pobjede
Foto: EPA

U ogledima četvrtog kola Europske lige u skupinama A, B i C dogodilo se nekoliko iznenađenja. Najviše odjekuje poraz branitelja naslova Atlética kod Académice 2:0 nakon 16 uzastopnih pobjeda u ovom natjecanju. Poraze su morali priznati i Liverpool na gostovanju kod Anžija te Udinese na svom terenu protiv Young Boysa.

Skupina A

Anži Mahačkala – Liverpool 1:0 (1:0)
(Traoré 45+1')

Dva velika iznenađenja dogodila su se u skupini A Europske lige. Anži je na domaćem terenu svladao Liverpool 1:0 i tako mu se jednakom mjerom osvetio za poraz prije dva tjedna na Anfieldu. Pogodak vrijedan tri boda i preuzimanja prvog mjesta na ljestvici postigao je Lacina Traoré nakon sjajnog okreta u kaznenom prostoru gostiju u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena.

Udinese – Young Boys 2:3 (0:1)
(Di Natale 47', Fabbrini 83'; Bobadilla 27', Farnerud 65', Nuzzolo 73')

Šok je doživjelo i Udinese koje je na Friuliju drugi put moralo priznati poraz protiv Young Boysa. Gosti su poveli u 27. minuti preko Bobadille, a Di Natale je u posljednjoj minuti prvog dijela propustio iskoristiti kazneni udarac. Ipak, iskupio se samo dvije minute u drugom dijelu pogodivši za izjednačenje.

Ono ipak nije obeshrabrilo klub iz Berna koji je sredinom drugog poluvremena dvama pogocima odlučio utakmicu. U 65. Farnerud zabija drugi, a osam minuta potom Nuzzolo treći gol žutih. Tračak nade Talijanima donio je Fabbrini, no ispostavilo se da njegov gol nije imao značaj na konačni ishod dvoboja. Udinese je tako ostalo na četiri boda, dok su se Mladi dečki izjednačili s Englezima na šest. Anži vodi s bodom više.

Skupina B

Académica Coimbra – Atlético Madrid 2:0 (1:0)
(Eduardo 28', 70'/11m)

Iznenađenja nije nedostajalo niti u skupini B, u kojoj je branitelj naslova Atlético prekinuo niz od 16 uzastopnih pobjeda u najmasovnijem europskom nogometnom natjecanju. Na gostovanju kod Académice Madriđani su izgubili 2:0, a junak crnih bio je Wilson Eduardo, strijelac oba pogotka, u 26. i 70. minuti (iz jedanaesterca).

Viktoria Plzeň – Hapoel Tel Aviv 4:0 (2:0)
(Kolář 23', 76', Štipek 40', Bakoš 84')

Kiks Španjolaca na najbolji su mogući način iskoristili nogometaši Viktorije iz Plzeňa svladavši Hapoel iz Tel Aviva 4:0. Dva pogotka postigao je Kolář, a po jedan su dodali Štipek i Bakoš. Česi su sada izjednačeni s Atléticom na devet bodova, Portugalci su zadržali teoretske šanse za prolazak dalje (četiri), dok su Izraelci na dnu s jednim osvojenim bodom.

Skupina C

Fenerbahçe – AEL Limassol 2:0 (2:0)
(Kuyt 11', Sow 41')

U novom vrućem tursko-ciparskom okršaju, ovaj put u Istanbulu, Fenerbahçe je ubilježio novu pobjedu nad AEL-om. Sve bitno dogodilo se u prvom poluvremenu; u 11. minuti Dirk Kuyt doveo je domaćine u vodstvo, a točno pola sata poslije Moussa Sow poentirao je za udvostručenje vodstva koje je ostalo na semaforu sve do kraja dvoboja. Ciprani su kraj dočekali s desetoricom igrača jer je u 70. minuti crveni karton dobio Ruanđanin Edwin Ouon.

Olympique Marseille – Borussia Mönchengladbach 2:2 (0:1)
(Barton 54', Ayew 67'; Arango 20', 90')

U ogledu klubova koji će, prema svemu sudeći, voditi bitku za drugo mjesto u skupini i prolazak među najbolje 32 momčadi ovog natjecanja, Marseille i Borussia Mönchengladbach podijelili su bodove odigravši 2:2. Nijemci su poveli u 20. minuti preko Aranga, poravnao je Barton u 54., a potpuni preokret dovršio Ayew 13 minuta potom. Ipak, vrijedan bod gostima svojim drugim golom Arango donosi u 90. minuti. Oba kluba sada imaju po pet bodova, dok Fener vodi s deset.

Europska liga, skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Anži Mahačkala1:0Liverpool
Udinese2:3Young Boys
1Liverpool 611:9+210
2Anži Mahačkala 67:5+210
3Young Boys 614:13+110
4Udinese 67:12-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • lambik09.11.2012. u 01:19
    Ne razumijem zasto je 'veliko iznenadjenje' ako momcad u koju se vec par godina debelo ulaze, i za koju igraju Eto'o, Zirkov, Boussoufa, Diarra i x drugih, doma s 1-0 dobije vec duze vremena neuvjerljivi Liverpool?
    lambik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 23:57
    Kakav car je ovaj Joey Barton, da nije lud ko šta je, napravio bi karijeru i pol, nogometne sposobnosti nikad nisu dolazile u pitanje.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2012. u 22:59
    poraz Liverpoola nije iznenađenje, nego zicer dana...
    Obrisan korisnik