Košarka

Lakersi uručili otkaz treneru Mikeu Brownu

Mario Majdić Natrlin • petak, 09.11.2012.
Lakersi uručili otkaz treneru Mikeu Brownu
Foto: EPA

Mike Brown više nije trener LA Lakersa! Nakon veoma lošeg otvaranja sezone i niza poraza koji korijene vuku još iz pripremnog razdoblja, vodstvo LA Lakersa odlučilo je svom treneru uručiti otkaz...

Toliko o strpljenju i podršci. Vodstvo LA Lakersa je uručilo otkaz treneru Mikeu Brownu nakon što su jedni od vodećih favorita za NBA naslov sezonu otvorili s jednom pobjedom i čak četiri poraza.

42-godišnji Mike Brown ipak neće dobiti priliku da uigra momčad kojoj su se ovog ljeta pridružili centar Dwight Howard i razigravač Steve Nash. Momčad će u petak navečer protiv Golden State Warriorsa voditi dosadašnji pomoćni trener Bernie Bickerstaff.

Iako se očekivalo da će vodstvo kluba iskoristiti nadolazeći niz od šest domaćih utakmica kako bi ocijenilo rad Mikea Browna, odluka je stigla dva dana nakon poraza od Utah Jazza 95:86. Lakersi su trenutno posljednja momčad na Zapadu s omjerom 1-4. Peti su u ligi po napadačkoj efikasnosti i tek 22. u obrambenoj efikasnosti.

Gube čak 18,6 lopti po utakmici u čemu su pri samom dnu lige. Gori od njih su tek Pacersi i Rocketsi.

Kobe Bryant nije krio nezadovoljstvo nakon najnovijeg poraza, ali je i stao iza trenera Browna. To očito nije bilo dovoljno vodstvu organizacije da Brownu da još vremena kako bi uskladio novu momčad Lakersa.

Steve Nash odigrao je svega utakmicu i pol zbog ozljede, a Howard još uvijek nije potpuno spreman nakon operacije leđa. Lakersima slijedi niz od šest domaćih utakmica kako bi ispravili negativan dojam s otvaranja sezone. Nakon Warriorsa slijede Kingsi pa Spursi, Sunsi, Rocketsi i na kraju Brooklyn Netsi.

Šuškanja oko novog trenera već su započela, a što god GM Mitch Kupchak i društvo odlučili - u Hollywoodu će svakako biti zanimljivo i dramatično.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.11.2012. u 14:20
    Pa imali su prošle sezone na klupi onog lukavog Talijana što je sad u CSKA.Čovjek je doktor košarke za ovog Browna.
    Obrisan korisnik
  • sk1p209.11.2012. u 22:17
    obradovic ;)
    sk1p2
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 21:33
    nate mcmillan ili mike kržiževski
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 21:26
    čini se da je joke vranković sve dogovrio sa lakersima,još samo potpis
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.11.2012. u 21:12
    dajte nam Phila,oćemo showtime u Hollywoodu!
    Obrisan korisnik