Nogomet

Video: Eduardo zabio prvi ovosezonski gol za Šahtar u gradskom derbiju

Josip Piršljin • nedjelja, 11.11.2012.
Video: Eduardo zabio prvi ovosezonski gol za Šahtar u gradskom derbiju
Foto: Sandro Donda

Hrvatski reprezentativac Eduardo Da Silva u 15. kolu ukrajinskog prvenstva postigao je svoj prvi ovosezonski pogodak za Šahtar. Njegova je momčad pobijedila Metalurg s 4:0, a vrlo dobro je odigrao i Darijo Srna.

Šahtar je nastavio pobjeđivati u domaćem prvenstvu nakon što je nesretno izgubio od Chelseaja u Ligi prvaka. U 15. kolu sastav iz Donecka upisao je isti broj pobjeda, a ovog je puta nastradao gradski suparnik Metalurg.

U početnoj postavi Šahtara našla su se obojica hrvatskih reprezentativaca. Eduardo Da Silva se nakon dužeg vremena našao u prvoj jedanaestorici, a da postigne gol trebalo mu je deset minuta. Darijo Srna je pucao prema golu, njegov je udarac obranio domaći vratar, na odbijanac je u mrežu pospremio bivši igrač zagrebačkog Dinama.

To mu je ujedno bio prvi pogodak ove sezone za ukrajinsku momčad u svim natjecanjima. Srna je u 23. minuti ponovno sudjelovao kod pogotka svoje ekipe kada je autogol postigao Baranovsky.

Do kraja prvog poluvremena sastav Mircee Lucescua dao je još jedan gol preko Mhitarjana, a konačnih 4:0 postavio je Alex Teixeira u sudačkoj nadoknadi.

Dnipro je odigrao samo 0:0 protiv Iličevca u gostima. Ivana Strinića nije bilo u konkurenciji, a Nikola Kalinić je igrao prvo poluvrijeme. U subotu je Dynamo Kijev s 5:0 svladao Metalurg iz Zaporožja, a Niko Kranjčar je bio u igri do 63. minute, Ognjen Vukojević nije bio u kadru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.11.2012. u 20:07
    Kad bi bar Eduardo bio onaj stari eduardo. Da nije bilo ozljede zabijao bi on svaku tekmu, a ovako je tek prosječan igrač.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2012. u 19:47
    Konačno bravo za Eduarda,nadam se da će ubuduće biti više prilike
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2012. u 18:13
    Ajde fala Bogu da je i ovaj nešto zabio, usput strašna dominacija Šahtara 15 od 15
    Obrisan korisnik