Nogomet

Štimac: "Na Kantridi praznik hrvatskog nogometa, a Vargić je logičan izbor"

Lovro Štrbinić • nedjelja, 11.11.2012.
Štimac: "Na Kantridi praznik hrvatskog nogometa, a Vargić je logičan izbor"
Foto: Kristijan Komarica

U srijedu će na Kantridi hrvatska nogometna reprezentacija odigrati prijateljsku utakmicu protiv selekcije MAXtv Prve lige. Izbornik Štimac najavljuje praznik nogometa i objašnjava povjerenje u Ivana Vargića.

U terminu rezerviranom za prijateljske utakmice u studenom hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će svojevrsni revijalni susret protiv selekcije MAXtv Prve lige. Izbornik Štimac u srijedu će isprobati neke igrače koji trenutno nisu u prvom planu, a najavljuje i lijep nogometni događaj.

Humanitarna utakmica

Hrvatski izbornik Igor Štimac bio je sudionik i jedan od organizatora humanitarne malonogometne utakmice u Osijeku. Osim njega u ovom događaju sudjelovali su još neki članovi "brončane" generacije iz 1998. godine, kao i predstavnici vlasti.

"U srijedu nas čeka praznik hrvatskog nogometa. Dati ćemo priliku svima da vide sveukupni hrvatski talent. Od 22 igrača koliko smo odabrali svi će dobiti šansu. Zamijenit ćemo kompletnu momčad na poluvremenu, nećemo prekidati utakmicu", poručio je hrvatski izbornik.

U kombinacijama za nastup bio je vratar moskovskog Lokomotiva Dario Krešić, ali nakon njegove ozljede poziv je otišao na adresu čuvara mreže Osijeka Ivana Vargića, što je Štimac objasnio na sljedeći način.

"Nakon što smo odlučili poštedjeti Pletikosu, a Krešić se ozlijedio, Vargić je bio logičan i odličan izbor. Osijek u defenzivnom dijelu igra sjajno, a Vargić je najzaslužniji što su primili najmanje pogodaka ove sezone u HNL-u", njegovo je mišljenje.

Također, nadolazeći susret u Rijeci ujedno je i provjera pred ogled protiv Srbije u prvom kvalifikacijskom ispitu u 2013. godini. "Pripremamo pakao za Srbiju u ožujku", zaključio je Štimac.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2012. u 18:33
    NHS nije uspio dovesti niti jednu ozbiljnu repku za ovaj susret pa se igra prijateljska,ovi novi sa Šukerom su gori od markovića,čika Vlatko barem dovodio Austriju i Lihtenštajn a koga ovi mamićeve pulene iz HNL-a da se bolje prodaju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2012. u 16:03
    @job - pretjerivanje, Vargić je osječanin kao i Šuker, ali je dobar vratar, spasio je Osijek da ne bude u dometu Inter Zaprešića, stvarno dobar golman, ali po meni je trebao Blažević dobiti poziv u A-repku, a Vargi u hnl al to bi bilo prekomplicirano
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2012. u 07:51
    Kako baš osjekov golman? Šuker ..., ma neee!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2012. u 23:25
    lljigor štimac
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik11.11.2012. u 21:41
    ajde da vidimo kakvi su dometi pojedinih zvjezdica u selekciji hnl-a...da vidimo od cega su satkani rebic i ostali talenti kad pred njima vise ne budu puljic ili ibanez, nego srna i corluka...ali siguran sam da ce netko zabljesnuti
    Obrisan korisnik