Nogomet

James Rodriguez i Joao Moutinho za novu pobjedu Porta, Pranjiću sat vremena u slavlju Sportinga

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 12.11.2012.
James Rodriguez i Joao Moutinho za novu pobjedu Porta, Pranjiću sat vremena u slavlju Sportinga
Foto: Dejan Popek

U devetom kolu portugalskog nogometnog prvenstva Porto je došao i do sedme pobjede, ovaj put protiv Academice. Do slavlja su došli i nogometaši Sportinga, u čijim redovima je sat vremena na terenu proveo Danijel Pranjić.

Dominacija Porta i Benfice u portugalskom nogometnom prvenstvu se nastavlja. Oba kluba upisala su u devetom kolu svoju sedmu ovosezonsku ligašku pobjedu i tako s 23 boda predvode prvoligaško društvo.

Dinamov protivnik u skupini Lige prvaka slavio je protiv Academice rezultatom 2:1, za što su zaslužni golovi Jamesa Rodrigueza i Joaoa Moutinha u drugom dijelu tog susreta. Za Academicu je, pak, strijelac bio Wilson Eduardo.

Benfica je slavila protiv Rio Avea s također minimalnih 1:0, zaslugom Rodriga Lime, strijelca u sučevoj nadoknadi prvog poluvremena. Tri boda u ovom kolu pripala su još jednom lisabonskom klubu, čije boje brani i jedan Hrvat.

Sporting Danijela Pranjića, koji dosad ne prikazuje igre na razini očekivanih, pobijedio je trećeplasiranu Bragu, uz sat vremena doprinosa hrvatskog nogometaša. Sporting je slavio pogotkom iz četvrte minute, kad je precizan bio Ricky van Wolfswinkel, a Braga došla na šest bodova zaostatka za vodećom pozicijom.

Portugalsko nogometno prvenstvo, 9. kolo:
Porto - Academica 2:1
Rio Ave - Benfica 0:1
Sporting - Braga 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.11.2012. u 21:09
    *kasnite
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2012. u 21:05
    može samo kritika-dvije ako nije problem.. poprilično kasnije s ovim člankom budući da se ovo kolo u port. ligi igralo od petka do nedjelje, a druga je vezana uz samo nelogičnost zadnje rečenice, gdje ste napisali da je sporting slavio, što je točno, dok u nastavku piše da je braga došla na 6... [više na forumu]
    Obrisan korisnik