Košarka

Skansi: "Imam puno zamjerki na Radića, plačem nad sudbinom hrvatske košarke"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 12.11.2012.
Skansi: "Imam puno zamjerki na Radića, plačem nad sudbinom hrvatske košarke"
Foto: FaH

Petar Skansi, pomoćnik ministra Željka Jovanovića, nazočio je izboru predsjednika HOO-a i pritom prokomentirao neke stvari u hrvatskom sportu. Posebno je imao zamjerki na vođenje Hrvatskog košarkaškog saveza.

Ponovni izbor starog predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora nije prošao bez čelnih ljudi Ministarstva sporta, pa je tako Petar Skansi, pomoćnik Željka Jovanovića, imao velike primjedbe na neke događaje.

"Imam sedam olimpijskih igara u nogama i sigurno mislim da mogu dosta posla napraviti. Očekuje nas puno rada. Situacija je teška, a svi se bore za sredstva. Ja se nadam da se ovaj sastav HOO-a iznijeti sve te poteškoće i da ćemo biti u Riju uspješni kao i u Londonu", Zoran Primorac, predsjednik "Kluba Olimpijaca".

"Čini mi se da je ovo jednoumlje, nije bio niti jedan glas protiv ničega"; rekao je Skansi, napominjući kako ipak nema ništa protiv ovog izbora: "Nisam protiv jer mislim da je ova postava napravila dobar posao."

Ipak, postoje stvari koje su ga zasmetale, a to je prije svega ponovni izbor Danka Radića na mjesto jednog od potpredsjednika HOO-a: "Imam puno zamjerki na njegov način vođenja Hrvatskog košarkaškog saveza."

"Plačem, ridam nad sudbinom koju je naša košarka doživjela. Naviknut sam, pošto sam bio trener, kad me nije išlo, mene su smjenjivali, to je jedini kriterij", objasnio je ovaj košarkaški stručnjak.

"Vrlo su rijetki oni koji misle da ne treba biti u ljubavi sa ministarstvom. Opće je mišljenje kako HOO potpomaže sport na svim razinama. To nije istina, potpomaže Ministarstvo, tj. Država, a HOO je taj koji odabire kriterije", zaključak je Skansija na kraju ovog izlaganja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.11.2012. u 11:39
    a ja imam puno zamjerki na tvoj rad, bolje rečeno NErad!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2012. u 23:11
    Pero ne rise, pa ti si u poziciji da nesto mijenjas pa napravi nesto konacno ili si dosao samo izboriti mirovinu za tebe i povlastene.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2012. u 23:09
    tresla se brda rodio se miš. tako bi se moglo okarakterizirati Skansija i Jovanovića. HOO nije napravia ništa dobro za hrvatski sport. Dok se oni bave "olimpijadama" hrvatski klubovi umiru diljem lijepe naše. Hitno u MZOŠ formirati Ured za sport, koji će brinuti o klubovima, a HOO neka se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • woogla12.11.2012. u 22:33
    i ništa ne činiš po tom pitanju, a dobro znaš kakve se nečasne radnje odvijaju u Lipovečkoj. A i lijepo te vidjeti kako sjediš po ložama s "konobarom" na utakmicama... A di ti je onaj "bio sam jak na riječima, a slab na dijelima, ali me Mamić sredio pa sam slab i na riječima i neću... [više na forumu]
    woogla