Nogomet

Štimac: "Potrebni su igrači na Modrićevoj i Rakitićevoj poziciji, a svejedno je za koga će igrati"

Ivor Krapac • utorak, 13.11.2012.
Štimac: "Potrebni su igrači na Modrićevoj i Rakitićevoj poziciji, a svejedno je za koga će igrati"
Foto: Kristijan Komarica

Po dolasku u Rijeku, gdje će se u srijedu odigrati dvoboj hrvatske reprezentacije i selekcije MAXtv Prve lige, izbornik Igor Štimac potvrdio je da se dogodilo nekoliko promjena u sastavu na koji računa. Poslije obavijesti da u ovom susretu neće moći računati na Luku Modrića i Ivana Rakitića, Štimac je iz suparničke momčadi svojima priključio Miju Caktaša i Franka Andrijaševića, dvojac iz Hajduka...

Dan prije utakmice na Kantridi, koja će započeti u srijedu u 18 sati, Igor Štimac na okupljanju hrvatske reprezentacije nije dočekao Luku Modrića i Ivana Rakitića. Dvojac iz klubova iz španjolske Primere, madridskog Reala, odnosno Seville, preskočit će susret sa selekcijom MAXtv Prve lige u dogovoru s izbornikom, a umjesto njih, Štimac će na raspolaganju imati Hajdukovce Miju Caktaša i Franka Andrijaševića, koji su trebali biti u prvoligaškoj selekciji.

Prvoligaši i bez Kneževića

Osim što su ostali bez Caktaša i Andrijaševića, momčad koja će predstavljati MAXtv Prvu ligu u srijedu neće moći računati ni na Darija Kneževića. Kako je izvijestio njegov klupski trener Elvis Scoria, koji će biti na klupi prvoligaša, Rijekin obrambeni igrač izostat će zbog problema s tetivom.

Na susretu s novinarima, izbornik je pojasnio zbog čega je među njegovim kandidatima za nastup sada i Hajdukov dvojac. "Svejedno je za koga igraju, radi se o dvojici koji su iskoristivi na istim pozicijama kao Luka Modrić i Ivan Rakitić, a obojica su zaslužili pozive", kazao je Štimac.

Izbornik je najavio da će u srijedu igrati svi koje ima na raspolaganju u Rijeci, dodajući da još nije donio odluku o početnom sastavu. "Imat ćemo prigodu vidjeti sve najbolje s čime hrvatski nogomet raspolaže", kazao je, misleći na svoju, ali i suparničku momčad.

Štimac se pred novinarima dotaknuo i igrača kojih neće biti na Kantridi, a vratit će se na budućim reprezentativnim okupljanjima.

"Jako mi je drago što Perišić iskazuje jasnu namjeru za promjenom sredine. Uvjeren sam kako će već u skorom zimskom prijelaznom roku naći jak klub", kazao je izbornik o sadašnjem članu dortmundske Borussije, izražavajući nadu da će Ivan Perišić igrati više u drugom dijelu sezone.

Dodatni razlog za veselje bio je pogodak Eduarda da Silve za Šahtar u proteklom kolu ukrajinskog prvenstva. "Treba nam Dudu kao finalizator, kao jedna od naših dijamantnih igala zajedno s Mandžukićem, Jelavićem i ostalima iz reprezentativnog napada", zaključio je Igor Štimac.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • snoopy13.11.2012. u 21:49
    kakav je to način, slabit protivnika, ako su ti igrači već pozvani u selekciju HNL zašto ih sada prebacivati
    snoopy