Nogomet

Dvoboj u kojem će Štimac više pažnje posvetiti protivniku nego reprezentaciji

Ante Dubravac • srijeda, 14.11.2012.
Dvoboj u kojem će Štimac više pažnje posvetiti protivniku nego reprezentaciji
Foto: Davor Sajko

I dok će većina reprezentacija slobodan termin u studenome iskoristiti za međusobne prijateljske oglede u Hrvatskom nogometnom savezu su odlučili da se izabranicima Igora Štimca suprotstavi selekcija MAXtv Prve lige.

U srijedu, 14. studenog s početkom u 18 sati na Kantridi će se odigrati zanimljiv susret između reprezentacije Hrvatske te selekcije MAXtv Prve lige koju će s klupe predvoditi Roy Ferenčina, Elvis Scoria i Marijan Mrmić.

Iako se radi o prijateljskom, čak i pomalo revijalnom susretu izbornik Igor Štimac vjeruje da će mu i takav susret pomoći da provjeri neke nove igrače, te da istovremeno na suprotnoj strani vidi što može očekivati od jednog šireg kruga igrača koji su u potencijalnim planovima za budućnost.

Unatoč tome što nije želio previše mijenjati sastav najbolje nacionalne vrste Štimac je ipak odlučio poštedjeti kapetana Darija Srnu, vratara Stipu Pletikosu, Josipa Šimunića, Ognjena Vukojevića, Ivana Strinića te Nikolu Kalinića. Umjesto njih će priliku dobiti Mateo Kovačić, Marko Livaja, Ivan Runje, Ivan Vargić te Mladen Bartulović. U posljednji trenutak, izbornik je neplanski ostao bez dvojca iz Primere Luke Modrića i Ivana Rakitića čija će mjesta zauzeti Mijo Caktaš i Franko Andrijašević.

Izbornik će u najavi reći da je utakmica protiv selekcije MAXtv Prve lige "priprema za Srbiju", ali će vrlo brzo priznati "da nas čeka praznik hrvatskog nogometa" te jasno poručiti da je spektakl ipak na prvom mjestu. Tome u prilog ide i podatak da će 22 pozvana igrača podijeliti u dvije momčadi od kojih će svaka dobiti po 45 minuta.

Ipak za očekivati je da će veći interes javnosti, ali i samoga izbornika izazvati selekcija HNL-a jer se u njoj nalaze igrači za koje se očekuju da u bližoj budućnosti prijeđu na drugu stranu. Jedan sličan pokušaj okupljanja najboljih igrača iz domaće lige već je viđen 2005. godine kada je njemački gigant Bayern na Maksimiru slavio rezultatom 2:0.

I jedan od izbornika selekcije MAXtv prve lige Roy Ferenčina je svjestan da će glavna prednost njegovih igrača biti motiv: "Igrači koji će igrati u našoj selekciji htjet će se nametnuti, bit će maksimalno motivirani i probat će prezentirati ono najbolje što imaju."

U svakom slučaju svi akteri ovog dvoboja se nadaju da će ovakvi susreti postati tradicionalni te da će na kraju najviše profitirati gledatelji koji dođu na utakmicu koji će na jednom mjestu vidjeti gotovo sve najbolje igrače koje Hrvatska u ovom trenutku može ponuditi.

Prijateljska utakmica

14.11.2012.
Hrvatska1:1Selekcija MAXtv Prve lige

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!