Nogomet

Osmorica rumunjskih nogometnih dužnosnika osuđeni na zatvorske kazne

Mihaela Bradovski • srijeda, 14.11.2012.
Osmorica rumunjskih nogometnih dužnosnika osuđeni na zatvorske kazne
Foto: Martina Japundžić

Sud u Bukureštu izrekao je zatvorske kazne osmorici rumunjskih nogometnih dužnosnika za pranje novca i izbjegavanje plaćanja poreza u razdoblju od 1999. do 2005. godine...

Afera o financijskim malverzacijama koja je potresla rumunjsku nogometnu javnost dobila je epilog izricanjem zatvorskih kazni osmorici visokih nogometnih dužnosnika.

Svi nogometni dužnosnici su osuđeni zbog pranja novca i izbjegavanja plaćanja poreza u razdoblju od 1999. do 2005. godine prilikom transfera ukupno 12 igrača.

Predsjednik bukureštanskog Rapida George Copos je osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu, izvršni predsjednik bukureštanskog Dinama Cristi Borcea na sedmogodišnju zatvorsku kaznu dok su menadžeri Ioan i Victor Becali dobili zatvorske kazne u trajanju od osam i sedam godina.

Malverzacije su vršene na taj način da osuđeni nogometni djelatnici nisu proknjižavali stvarne visine transfera već su ih umanjivali čime je država oštećena za 2.16 milijuna dolara, a klubovi za 12.8 milijuna dolara. Radi se o transferima iz Dinama, Rapida, Otelul Galatija i Glorije Bistrite u inozemne klubove.

Riječ je o prvostupanjskoj presudi na koju optuženi imaju pravo žalbe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!