Nogomet

Štimac: "Zadovoljan sam, nadam se da će ovakve utakmice postati tradicija"

Tomislav Pacak • srijeda, 14.11.2012.
Štimac: "Zadovoljan sam, nadam se da će ovakve utakmice postati tradicija"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornici, ali i igrači hrvatske reprezentacije i selekcije MAXtv Prve lige neposredno nakon završetka utakmice izrazili su zadovoljstvo viđenim, te istaknuli nadu da će odmjeravanje snaga prvoligaša i A reprezentativaca prerasti u tradiciju.

Ogled hrvatske nogometne reprezentacije i Selekcije MAXtv Prve lige na Kantridi završen je rezultatom 1:1. Prvoligaše je u vodstvo doveo Andrej Kramarić, a u drugom poluvremenu reprezentacija je izjednačila prvijencem Sammira u "kockastom" dresu.

"Mislim da je publika imala što vidjeti, posebno od svih mladih momaka u HNL ekipi. Pokazali smo da tu ima potencijala i da će vjerojatno biti budućih reprezentativaca. Ovo je bilo lijepo, izbornik je mogao vidjeti što ima u ovom bazenu, bilo bi lijepo da postane tradicija."

Duje Čop, napadač selekcije MAXtv Prve lige

"Apsolutno sam zadovoljan kako je ispalo. Ovakve utakmice su već igrane, a iskreno se nadam da će Savez pronaći način zajedno s Udrugom da ovo postane tradicija, makar bilo van Fifinog termina", rekao je za Hrvatsku televiziju odmah nakon utakmice izbornik hrvatske reprezentacije Igor Štimac.

"Gledajući samo nogometnu utakmicu, možemo biti prezadovoljni. Svi su se trudili pokazati da zaslužuju svoju prigodu. Vidjeli smo puno hrvatskog talenta, vidjeli smo standardne prvotimce, pa je i publika mogla uživati u svemu tomu", dodao je izbornik, uputivši i čestitku svima koji su se odazvali pozivu na ovu revijalnu utakmicu.

"Neću biti poput predsjednika nekih klubova ili njihovih trenera, čestitam svim dečkima koji su opravdali svoj poziv, a ima ih i još, i onih mlađih kojima dolazi vrijeme. Okrećemo se budućnosti, veselimo se što nije bilo ozljeda te će moći dalje zastupati hrvatski nogomet u svojim klubovima."

Zadovoljan igrom, rezultatom, ali i konceptom dvoboja bio je i izbornik selekcije MAXtv Prve lige Elvis Scoria. "Prvo poluvrijeme je bilo odlično, u drugom su izmjene malo poremetile ritam. Pokušalo se igrati, mislim da je poslužilo svrsi i da je za Prvu ligu dobro da je ova utakmica odigrana. Dečki su se dobro nosili, posebno jedan na jedan, uspjeli smo i zabiti pogodak, pa mislim da je bila zanimljiva utakmica", rekao je.

Scoria također vjeruje kako bi ovakvi ogledi u budućnosti trebali biti tradicionalni, kako bi i igrači koji nisu u prvom planu mogli pokazati što znaju pred očima izbornika hrvatske reprezentacije.

"Razumljivo je da igrači iz velikih klubova ne mogu biti na sto posto u ovakvim utakmicama, ali mislim da je izborniku utakmica mogla poslužiti za neke stvari. Mislim da je ideja od početka dobra, to je podstrek cijeloj ligi i volio bih da postane tradicija baš zbog lige i zbog igrača koji bi mogli dobiti priliku u reprezentaciji", dodao je Scoria.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 16:16
    Svaka utakmica reprezentacije za koju nastupe Maloča i Caktaš je besmislena pa tako i ova.Svjestan sam da su Hajduku potrebne pare i nek ih više nađu al nemoraju baš ovako bresramno preko leđa reprezentacije.Šiljo,Maloča,Radošević,Franko,Mijo.. tko je sljedeći na reprezentativnom popisu ? Steven... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 16:10
    a ti majstore ponovo procitaj sta sam napisao pa onda komentiraj jer ti je ocito ta novinarska struka pojela objektivnost posto ste svi odreda naucili slusati sefove i pisati ono sto vam kazu.ostaj zdravo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.11.2012. u 00:12
    Majstore, ne glupiraj se. kao prvo, stadioni su NAM (ne Vam) prazni. a kao drugo, prazni su zbog upravo zbog nekvalitete. i ničeg drugog. Prije dva tjedna sam poslovno (novinar sam) odgledao utakmicu Dinama i Istre 1961, i vidio 4 gola. I mogu ti reći sljedeće - RIJETKO SE VIĐA ONAKO LOŠ NOGOMET. A... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.11.2012. u 22:12
    Ti si očito pametan pa mi moš argumentirat zašto bi se tribale igrat ove utakmice?Niti imamo kakve koristi od njih,niti koristi imaju igrači koji nemaju motiva...Jedini koji imaju korist od ovoga su menađeri poput Mamića,Šoše i sličnih...Bolje je odigrati neku međunarodnu utakmicu ili poštedit... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.11.2012. u 21:06
    Sama ideja nije loša, ali možda u neka drukčija vremena kad je bilo više ljubavi između navijača i javnosti i s druge strane hns-a.
    Obrisan korisnik