Nogomet

Pletikosa: "Anži nije slučajno pri vrhu i bilo mi je posebno važno pripremiti se za njih"

Josip Piršljin • četvrtak, 15.11.2012.
Pletikosa: "Anži nije slučajno pri vrhu i bilo mi je posebno važno pripremiti se za njih"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatski vratar Stipe Pletikosa nije sudjelovao u revijalnoj utakmici reprezentacije i selekcije MAXtv Prve lige, već je dobio poštedu da se što bolje pripremi za nadolazeću utakmicu Rostova i Anžija. Pletikosa se nada kako njegov sastav može izvući čak i pobjedu unatoč odličnom protivniku.

Zimska pauza u ruskom nogometnom prvenstvu polako se bliži, a čelnici lige odlučili su 20. kolo, koje se trebalo igrati početkom prosinca, prebaciti na proljeće. S takvom odlukom slaže se i vratar Rostova Stipe Pletikosa.

"Uvjeren sam kako je to ispravna odluka. Ne znam kakva će biti temperatura prvog tjedna u prosincu, no da se mene pita odgodilo bi se i 19. kolo. U zadnjoj utakmici polusezone prošle godine bilo je 12 stupnjeva ispod nule, travnjak je bio poput kamena i puno je veći rizik od ozljeda igrača", rekao je.

Hrvatski vratar se sada priprema za dvoboj 16. kola u kojem njegov Rostov ide na gostovanje u Mahačkalu kod Anžija, a Igor Štimac mu je za to dao više vremena ne pozvavši ga za susret Hrvatske protiv selekcije MAXtv Prve lige na Kantridi.

"Bilo mi je posebno važno pripremiti se za Anži. Hrvatska nije igrala službenu utakmicu, tako da je izbornik dopustio nekolicini iskusnijih igrača da ostaju u svojim klubovima", rekao je Pletikosa za službenu web stranicu Rostova.

Plete zna da ga očekuje težak ogled protiv Anžija koji je treći na tablici i u kojem igra najveća zvijezda lige Samuel Eto'o: "Nisu slučajno pri vrhu, imaju veoma kvalitetne individualce koji jednim potezom mogu odlučiti utakmicu. No, ako mi budemo koncentrirani od početka do kraja kao u susretima protiv Spartaka i Amkara, tada imamo šansu ne samo uzeti bod, već i pobijediti", zaključio je bivši čuvar mreže Hajduka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!