Nogomet

Nova trenerska rješenja u Bruggeu i Dinamu iz Bukurešta

Mišo Gulić • četvrtak, 15.11.2012.
Nova trenerska rješenja u Bruggeu i Dinamu iz Bukurešta
Foto: Dejan Popek

Mjesec studeni silno je "plodonosan" kada su u pitanju trenerske smjene diljem Europe, a nova rješenja tako su potražili čelnici belgijskog FC Bruggea i rumunjskog Dinama iz Bukurešta.

Da trenerske smjene, toliko česte u Hrvatskoj, nisu nepoznanica niti u drugim državama, proteklih dana moguće je vidjeti u mnogim klubovima diljem Europe. Uvjereni da će im novi strateg donijeti pomak na bolje ili pak zaustaviti propadanje, bili su i čelni ljudi Bruggea i bukureštanskog Dinama.

Četiri poraza u nizu bila su kobna za, sada već bivšeg, trenera belgijskog FC Bruggea Georgesa Leekensa, a na njegovo mjesto doveden je bivši trener Villarreala Juan Carlos Garrido. Vjeruju u Belgiji da će relativno poznato trenersko ime biti ključ napretka i izbjegavanje borbe za opstanak.

Novo trenersko rješenje potražili su i čelnici bukureštanskog Dinama koji je uvodni dio prvenstva odigrao ispod očekivanja. Tako je klub napustio bivši branič Juventusa Dario Bonetti, predstave njegove momčadi nisu bile sukladne očekivanjima, zbog čega je i on sam žalio: "Želio bih se zahvaliti svim navijačima koji su uvijek bili uz mene. Žao mi je što nisam uspio provesti sve svoje ideje do kraja."

Na njegovo mjesto stigao je bivši igrač kluba, Dorinel Munteanu, koji je za Dinamo nastupao u razdoblju od 1991. do 1993. godine, a riječ je i o igraču koji se skupio rekordna 134 nastupa u reprezentaciji.

"Ovo je jako važan dan za mene. Riječ je o povratku u klub koji mi je otvorio vrata zapadne Europe i reprezentacije. Nadam se dobroj i uspješnoj suradnji", rekao je Munteanu na predstavljanju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!