Nogomet

Švicarski rekorder na kraju sezone odlučio "objesiti kopačke o klin"

Mišo Gulić • četvrtak, 15.11.2012.
Švicarski rekorder na kraju sezone odlučio "objesiti kopačke o klin"
Foto: EPA

Najbolji strijelac švicarske nogometne reprezentacije svih vremena i aktualni član Basela, Alexander Frei, nakon završetka tekuće sezone zaključit će svoju nogometnu karijeru...

Jedan od najboljih švicarskih igrača svih vremena Alexander Frei odlučio je kao će kraj sezone ujedno biti i kraj njegove nogometne karijere koju je kao senior počeo u Baselu, ali svojim sunarodnjacima posebno će ostati upamćen kao rekorder po broju golova za reprezentaciju.

33-godišnji igrač za svoju je reprezentaciju zabio 42 gola u 84 nastupa, čime je došao na sam vrh, sve to u razdoblju od 2001. do 2011. kada je zaključio reprezentativno poglavlje svoje karijere.

"Kada se osvrnem vidim sjajnu karijeru koju do kraja mogu još i nadopuniti novim naslovom prvaka. Jako mi je važan tajming odlaska iz svijeta nogometa, ali isto tako važno je da sam tu odluku donio sam", poručio je Frei putem službene klupske stranice.

Prve nogometne korake napravio je u lokalnom FC Aeschu, da bi kao 16-godišnjak prešao u redove Basela za koji je prvi nastup imao u narednoj sezoni. Godine iz toga nosile su i nastupe za Thun, Luzern, Servette, Rennes, a prije povratka u Basel, tri godine proveo je u dresu Borussije Dortmund.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2012. u 10:55
    Nije on imao neku karijeru kao klubski igrač, ali za repku je bio legenda.
    Obrisan korisnik