Nogomet

Prekid u Moskvi, Dinamov vratar na pregledu u bolnici

Ivor Krapac • subota, 17.11.2012.
Prekid u Moskvi, Dinamov vratar na pregledu u bolnici
Foto: Davor Sajko

Subotnji susret moskovskog Dinama i Zenita iz Sankt Peterburga u ruskom prvenstvu prekinut je zbog vrlo neugodnog događaja poslije kojega je u bolnici završio Dinamov vratar Anton Šunjin. Prekid utakmice u Moskvi dogodio se nakon što je bilo odigrano 36 minuta, kod 1:0 u Dinamovu korist, a razlog je bilo gađanje Šunjina pirotehničkom napravom s dijela tribina na kojem su bili Zenitovi navijači...

Zbog ozljede Dinamova vratara Antona Šunjina, koji je nakon "projektila" s tribina pao na zemlju držeći se za lice, a potom je morao biti prevezen u bolnicu na liječnički pregled, ogled moskovskog Dinama i Zenita iz Sankt Peterburga u subotu je imao neželjeni i prijevremeni kraj. Utakmica ruskog prvenstva prekinuta je poslije odigranih 36 minuta, u trenutku dok je domaća momčad bila u vodstvu zaslugom Vladimira Granata (27.).

Pod povećalom i Spartak

Osim susreta Dinama i Zenita, problemi s onima koji bi trebali uživati u nogometu prateći utakmicu s tribina dogodili su se i u Nižnji Novgorodu. Susret domaće Volge i moskovskog Spartaka odigran je do kraja i okončan je s 1:1, a incidente su izazvali gostujući navijači, koji su bacanjem baklji nekoliko puta prekidali utakmicu.

Zbog ponašanja koje se nije zaustavilo samo na stvaranju dimne zavjese i prekidanju igre, već je bilo i uništavanja sjedalica na tribinama stadiona, priveden je veći broj navijača gostiju iz Moskve. No, policija nije otkrila koliko je uhićenih točno bilo.

Pirotehničko sredstvo od kojega je Šunjin nastradao bilo je bačeno s dijela tribina na kojem su bili gostujući navijači, što otvara mogućnost da bi Zenit mogao biti kažnjen. Ipak, zasad nema nikakve odluke, a Sergej Čeban, izvršni direktor ruske Premier lige, rekao je da ne želi nagađati o mogućim sankcijama. "Ovo je slučaj za Disciplinsku komisiju, koja će donijeti odluku", otkrio je Čeban.

O incidentu i prekidu izjasnili su se i u Zenitu, žaleći zbog ozljede koju je pretrpio Dinamov vratar. No, klub iz Sankt Peterburga smatra kako krivnja za ono što se dogodilo ne može biti na njima, već na domaćoj momčadi koja je bila zadužena za organizaciju, a dogodi li se oštra kazna protiv njih, u Zenitu ne isključuju jednako oštar uzvrat, spominjući i mogućnost napuštanja ruskog prvenstva.

Dok će u Sankt Peterburgu čekati odluku o ovom slučaju, Anton Šunjin morao je biti prebačen u bolnicu, a u prvoj reakciji, otkrio je da ima problema s vidom i sluhom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.11.2012. u 18:42
    Potreban je drug Staljin za ovakave idiote!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2012. u 17:45
    Platini šta bojiš se Ruse smirit malo jer znaš da će još više poludit pa udaraš po nama Balkancima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.11.2012. u 17:13
    Dok ne počnu frcat ozbiljnije zatvorske kazne manijacima ovo će biti normalna pojava (sjetimo se Kocha), mogu oni naplaćivati klubovima milijune u kaznama kad ovakve budale nije uopće briga za njihov klub već glavno da izbace frustracije i zadovolje sami sebe.
    Obrisan korisnik