Košarka

Lakovič: "Dvoboji protiv Hrvatske bit će, kao i uvijek, zanimljivi i puni emocija"

Ante Zovko • ponedjeljak, 19.11.2012.
Lakovič: "Dvoboji protiv Hrvatske bit će, kao i uvijek, zanimljivi i puni emocija"
Foto: Ivana Karačić

Slovenski košarkaški reprezentativci slažu se da je domaćin Europskog prvenstva 2013. dobio složenu, ali atraktivnu skupinu u kojoj će igrati i Hrvatska.

Ždrijeb u Postojni smjestio je Sloveniju i Hrvatsku u skupinu C koja će se igrati u Celju. U njoj su i branitelj naslova Španjolska te Poljska, Gruzija i Češka.

"Ždrijeb nam je donio atraktivnu, iznimno tešku skupinu", smatra Jaka Lakovič. "Španjolci su dvostruki europski prvaci, na njih ne treba trošiti riječi. I Hrvatska je snažna momčad. Dvoboji protiv nje bit će, kao i uvijek, zanimljivi i puni emocija. Tu je Poljska s trenerom Alešom Pipanom koji nas poznaje vjerojatno bolje od bilo kojeg trenera u Europi. U Litvi smo se imali prilike susresti s Gruzijom, a i Češka bi mogla biti neugodna čim se uspjela plasirati na završnicu."

Dok Erazem Lorbek vjeruje da nijedna skupina nije laka i da se Slovenija mora okrenuti sebi, Goran Dragić kaže da Sloveniji, unatoč podršci navijača, život neće biti ugodan:

"Slovenija je dobila jako atraktivnu skupinu koja bi, iskreno, mogla biti teška. Španjolska je godinama jedna od najboljih momčadi svijeta, a Hrvatska je po imenima iznimno jaka momčad. Poljska s Alešom Pipanom bit će za nas jako opasna, a snagu Gruzije osjetili smo u Litvi. Sastav skupine govori da ćemo morati igrati na najvišoj razini", izjavio je za službene stranice Slovenskog košarkaškog saveza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 14:54
    jedini covjek koji moze nastetiti hrvatskoj je danko radic.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 10:05
    nije baš da su 'nikad slabiji'....ali nije me strah njihovih igrača, već domačinstva, odnosno sudačkog poguranca! ali kao što sam napisao na drugom članku....dobili smo u biti dobru skupinu! protiv Špa i janeza nemamo kaj izgubiti jer su realno obje ekipe favoriti protiv nas! a ove ostale tri ekipe... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • canastra19.11.2012. u 09:12
    Slovenija nikad slabija,ali pošto se igra kod njih moglo bi biti gusto
    canastra