Rukomet

Čupić: "Naviknut sam na vruću atmosferu s ovih prostora, nije mi smetalo"

Damir Žbulj • ponedjeljak, 19.11.2012.
Čupić: "Naviknut sam na vruću atmosferu s ovih prostora, nije mi smetalo"

Rukometaši Viva Targi Kielcea, nakon velike borbe i pred sedam tisuća bučnih navijača u Skoplju, stigli su do važne pobjede na gostovanju kod Metalurga. Junak Poljaka ponovno je bio hrvatski reprezentativac Ivan Čupić, koji je s osam postignutih pogodaka bio prvo ime susreta. Iako je utakmicu sveo na mali broj postignutih pogodaka, trener domaće ekipe Lino Červar nije pronašao odgovor na igru suparnika u završnici dvoboja...

Dvoboj Metalurga i Viva Targi Kielcea bio je okršaj dviju neporaženih ekipa u skupini C EHF Lige prvaka. Kako se moglo i pretpostaviti, bila je to prava rukometna bitka. Domaćin je vodio na odmor s dva pogotka prednosti, ali gosti u nastavku uzvraćaju udarac i na krilima odličnog vratara Szmala (13 obrana) te po tko zna koji put napadački odlično raspoloženog Ivana Čupića, koji je s osam pogodaka bio najbolji strijelac, okreću rezultat u svoju koristi.

"Ovo je bila izuzetno teška utakmica za nas, ali sam siguran da su navijači uživali. Kroz susret smo imali svoje minute krize, no, uspjeli smo ih prevladati," kazalo je nakon dvoboja i pobjede nad Metalurgom poljskim medijima hrvatsko reprezentativno desno krilo.

Červar pohvalio obranu Kielcea

Odličnu obrambenu partiju odigrao je i još jedan hrvatski reprezentativac u poljskim redovima, pivot Željko Musa, a trener poraženog sastava i bivši hrvatski izbornik Lino Červar upravo je protivničku obranu posebno pohvalio: "Kielce je zaslužio pobjedu, jer su pokazali nevjerojatan karakter i borbu. Vratili su se iz zaostatka, a oko 45 minute utakmice nismo pronašli rješenja za njihovu igru. To je bilo ključno. Moji igrači bili su iscrpljeni i nisu se mogli nositi s njihovim visokim blokom i odličnim golmanom, uz što smo previše griješili u igri u obrani," zaključio je Červar.

Atmosfera u dvorani bila je na rubu incidenta, a gotovo sedam tisuća navijača, osim bučnom podrškom, pokušalo je i alternativnim načinima podrške utjecati an suparničku izvedbu na terenu. Čupiću nije smetalo: "Volim igrati u takvoj atmosferi, uopće me ne smeta kada netko baca nešto na igrače. U ovom dijelu Europe to je dio normalnog navijanja, a ja sam naviknut na njega," zaključio je pobjednički na kraju Čupko.

Trener pobjednika Bogdan Wenta samo je kratko naglasio: "Zahvalio bih se svojim igračima jer su pokazali strašan karakter. Svi igrači koje sam poslao danas u igru odgovorili su na pravi mogući način. U podsvijesti nam je bila utakmica s Wislom i nedavni poraz u prvenstvu, ali smo dokazali kako nismo zaboravili igrati rukomet."

Od ostalih Hrvata u Kielceu, Štrlek je zabio samo jedan pogodak, baš kao i Musa. Buntić je protivničku mrežu zatresao u dva navrata, dok Losert nije bio zapisniku. Slovenac u poljskim redovima Uroš Zorman ovako je komentirao susret, ali je i svjestan kako za manje od tjedan dana slijedi uzvrat u Poljskoj: "Čestitam domaćinu na borbi, ali mi smo na kraju imali više sreće i pobijedili. Atmosfera u dvorani je bila vruća, a nadam se da će ju naši navijači ponoviti, ali i nadmašiti naredne subote. Prvenstveno smo kao momčad zadovoljni pobjedom, a veselimo se i jedva čekamo uzvrat kod kuće."

Viva Targi Kielce i Metalurg u subotu 24. studenog ponovo će odmjeriti snage, ovaj put u Kielceu, u sklopu šestog kola elitnog europskog rukometnog natjecanja.

Foto: vivetargi.pl

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 20:19
    najbolji strjelac Euro lige-svaka čast za čupića
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 14:53
    di si ti vidio ili procitao da su bacali predmete u teren? to su odlicni navijaci a kielce je odlicna poljsko-hrvatska momcad koju bih voli viditi na tronu europe da švabe idu na koljena pred hrvatima i poljacima!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.11.2012. u 11:56
    Ako su bacali predmete na protivničke igrače ili na teren, onda je to samo jadno, a ne navijanje.
    Obrisan korisnik