Rukomet

Goluža: "Moramo razmišljati o sebi i kako borbenost i koncentraciju s treninga prenijeti na utakmicu"

Iz Kutije šibica: Damir Žbulj • utorak, 20.11.2012.
Goluža: "Moramo razmišljati o sebi i kako borbenost i koncentraciju s treninga prenijeti na utakmicu"

Rukometaše Croatia osiguranje Zagreba u subotu očekuje još jedna spektakularna utakmica. U Arenu dolazi berlinski Füchse, kojeg su Zagrebaši proteklog tjedna namučili te u neizvjesnoj završnici doživjeli poraz. Vrijeme je za uzvrat...

Bliže se subota i još jedan rukometni spektakl. Zagrebačka publika imat će priliku pogledati borbu hrvatskog prvaka protiv berlinskog Füchsea, trenutno jedne od najboljih njemačkih rukometnih ekipa, u kojoj važnu ulogu imaju i hrvatski igrači, bivši Zagrebaš Denis Špoljarić te hrvatsko reprezentativno lijevo krilo Ivan Ninčević.

Trener Zagrebaša Slavko Goluža počeo je pripremati ekipu za novi okršaj u Ligi prvaka, no, još uvijek ostaje žal što odlična igra iz Berlina nije nagrađena barem bodom s teškog gostovanja. "Kada se još jednom osvrnem na susret u Berlinu, imam za čime žaliti. Šteta, jer mislim da smo odigrali najbolju utakmicu sezone, u kontinuitetu gotovo svih 60 minuta, a to zaista nije lagano protiv treće ekipe njemačke Bundeslige," sa sjetom je počeo strateg CO Zagreba.

"Matematika me ne interesira"

Bodovima protiv Füchsea Zagrebaši bi napravili velik korak prema prolasku u naredni krug Lige prvaka, ali trener Slavko Goluža svjestan je kako će se četiri ekipe ravnopravno boriti za dva mjesta, iza Barce i Lisica: "Matematika me ne interesira. Mi u svaku utakmicu želimo pobijediti. Dinamo, Schaffhausen, Szeged i mi, to su četiri podjednake ekipe po snazi i tu svaka momčad može dobiti svakoga. Naša prednost je bod s gostovanja u Minsku, ali čeka nas još nekoliko važnih utakmica.

Minute su nas dijelile od pozitivnog rezultata. Dobro smo igrali, a ostali smo bez bodova. Protivnik je kaznio svaku našu grešku. Priželjkujem da ponovimo izdanje iz Berlina, makar sam svjestan kako će nam biti možda još i teže protiv njih ovdje u Zagrebu," dodao je Goluža.

Vjerujem u svoje igrače, ali i vjerujem da ćemo uz dobru igru i podršku publike s tribina. Ispred nas je još jedan naporni tjedan, gdje ćemo se pripremiti za protivnika. Uz borbenost i čvrstu obranu, moramo paziti da ne 'prodajemo' previše lopti u napadu, mislim da je s te strane bilo dosta dobro u Berlinu," naglasio je.

Niti u idućoj utakmici Goluža ne može računati na ozlijeđene Šebetića i Šprema, no dobre su vijesti kako je lijevo krilo CO Zagreba na dobrom putu oporavka od ozljede koljena: "Istina, nedostaje nam Lovrina agresija u obrani 5-1 i tu smo morali malo mijenjati svoj stil igre s početka sezone. Mimo plana moram mijenjati po dva igrača i sada se moramo snalaziti."

Koristio sam i Matića, koji iam visinu, duge ruke, mislim da je korektno to odigrao. Šprem je na dobrom putu oporavka, ali on je mlad i ne želimo brzati. Zeleno svjetlo za nastup dat će služba. Nedostaje nam, ali mislim da je Batinović odigrao dosta dobro u posljednje vrijeme."

Besplatne ulaznice na blagajnama Arene

Ulaz i na ovu utakmicu Croatia osiguranje Zagreba za sve navijače i ljubitelje dobrog rukometa je besplatan. Karte se mogu podignuti na blagajnama zagrebačke Arene na Laništu u četvrtak i petak od 16 do 19 sati te u subotu, na dan održavanja dvoboja šestog kola Lige prvaka, od 12 pa sve do početka same utakmice.

O subotnjem protivniku, berlinskim Lisicama nema se puno toga za dodati. U vrhu su Bundeslige, a iako nemaju velikih igračkih zvijezda izuzetno su opasni kao ekipa, jer već neko vrijeme igraju zajedno u karakterističnom sustavu: "Prije svega moramo misliti na sebe i svoju igru i ne želim stvarati dodatni pritisak kod svojih igrača. Samo moraju borbenost i koncentraciju s treninga prenijeti na utakmicu. Neke golove oni su postigli samo taj dan, Igropulo je odigrao najbolju utakmicu sezone, Romero odavno nije odigrao takvu utakmicu. Tu moramo poraditi na koncentraciji i bolje i agresivniji izlaziti na njihov šut."

Ne bojim se Romera, ali njihov odličan lijevi bek Christophersen nije odigrao neku posebnu utakmicu u Berlinu i na njega ćemo također trebati pripaziti," naglasio je Goluža.

Trener Zagrebaša svjestan je kako u subotu njegovu ekipu očekuje velika borba za svaku loptu: "Oscilacija ima i bit će ih još neko vrijeme. Mi smo u tri utakmice izgubili bodove u zadnjim sekundama, minutama, ali atmosfera je dobra. Sve je to škola koju moramo platiti, jer većina igrača nije igrala takve utakmice do ove sezone."

Moramo imati više strpljenja," zaključio je za kraj Goluža.

Liga prvaka, skupina A

1Kiel 14410:379+3122
2Aalborg Handball 14430:382+4819
3Paris Saint-Germain 14431:412+1917
4Barlinek Industria Kielce 14413:402+1116
5RK Zagreb 14373:373014
6OTP Bank Pick Szeged 14401:414-1313
7Kolstad 14393:401-811
8Eurofarm Pelister 14333:421-880

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!