Nogomet

Odbijen Drogbin zahtjev za raniji odlazak na posudbu

Josip Piršljin • četvrtak, 22.11.2012.
Odbijen Drogbin zahtjev za raniji odlazak na posudbu
Foto: Kristijan Komarica

Zahtjev Didiera Drogbe da mu se omogući odlazak na posudbu prije zimskog prijelaznog roka odbijen je od strane Fife. Bivši igrač Chelseaja tako će morati pričekati 1. siječanj kao i svi ostali.

S obzirom kako je kinesko nogometno prvenstvo završilo, Didier Drogba je podnio posebni zahtjev da mu se omogući odlazak iz Shanghai Shenhue na posudbu u neki od europskih klubova, no takva ideja naišla je na odbijenicu Međunarodne svjetske nogometne federacije.

Drogba se povezivao s bivšim klubom Chelseajem, no čini se kako neće biti ništa od toga, barem zasad. Zimski prijelazni rok počinje 1. siječnja 2013. godine i tek tada će napadač iz Obale Bjelokosti moći potpisati trajni ili privremeni ugovor s drugim klubom.

FIFA je Drogbi poručila kako neće biti izuzet iz međunarodnih pravila transfera. Sličan scenarij ponovio se i u slučajevima Davida Beckhama, Thierryja Henryja i Landona Donovana koji su odbijeni u zahtjevu da iz MLS-a prijeđu u europske klubove prije zimskog prijelaznog roka.

Drogba je sa svojim Shanghai Shenhuom osvojio tek deveto mjesto u kineskoj Superligi, te se sada priprema za nastup na Afričkom kupu nacija. Kontinentalno natjecanje počinje sredinom siječnja, a napadač se nadao kako će prije toga odigrati više natjecateljskih utakmica.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 09:44
    It's a fucking disgrace
    Obrisan korisnik
  • ivos23.11.2012. u 09:02
    @Raven možeš li nas prosvijetliti?
    ivos
  • Obrisan korisnik22.11.2012. u 21:36
    Ne voli ga baš uefa...mislim da svi znamo zbog čega.
    Obrisan korisnik