Nogomet

Video: Dnipro eliminirao PSV, Cavani u 94. minuti donio prolaz Napoliju

Branimir Korać • četvrtak, 22.11.2012.
Video: Dnipro eliminirao PSV, Cavani u 94. minuti donio prolaz Napoliju
Foto: EPA

Još četiri momčadi iz skupina D, E i F Europske lige osigurale su prolazak u sljedeću rundu natjecanja. Među njima nema PSV-a koji se porazom na svom travnjaku od Dnipra oprostio od Europe. Asistenciju u pobjedi i osiguranju prolaza Ukrajinaca ubilježio je Ivan Strinić...

Skupina D

Newcastle - Maritimo 1:1 (1:0)
(Marveaux 23'/Fidelis 79')

Maritimo je imao vrlo male nade za prolazak dalje, držala ga je tek teorija, a za početak su morali svladati Newcastle. No rano je sve krenulo krivo po goste, već u 23. minuti Newcastle je poveo golom Sylvaina Marveauxa i goste stavio u probleme.

Iako su primili pogodak, gosti nisu klonuli duhom. Napadali su i prijetili vratima Krula koji je bio na priličnim mukama i u 79. minuti Maritimo je uspio doći do poravnanja. Fidelis se dobro riješio Stevena Taylora, a zatim prevario i Krula za poravnanje.

Do kraja susreta promjena nije bilo, Newcastle je sačuvao remi i s ovih 1:1 osigurao prolaz dalje.

Club Brugge - Bordeaux 1:2 (0:2)
(Lestienne 86'/Jussie 3', 40')

Prolazak skupine potvrdio je i Bordeaux koji je gostovao u Belgiji kod Club Bruggea i trebala mu je pobjeda za mirno posljednje kolo. I ostvario ju je slavivši 2:1.

Bordeaux je otvorio utakmicu na najbolji mogući način, već u trećoj minuti je stigao do vodstva zahvaljujući pogotku Jussieja. Mariano je odlično ubacio, domaća obrana je slabo reagirala, a Jussie je poslao loptu iza leđa Kujovića.

Do odlaska na odmor gosti su poduplali prednost, a ponovno je u glavnoj ulozi bio Jussie. Michael Almebäck je napravio veliku pogrešku, a bez problema ju je kaznio Jussie koji povećava na 2:0.

Club Brugge nije igrao toliko loše koliko je govorio rezultat, imao je nekoliko dobrih prilika, pogodio je i vratnicu, a u 86. minuti je ipak uspio smanjiti. Strijelac je bio Lestienne nakon pogreške gostujuće obrane.

Skupina E

Steaua - Stuttgart 1:5 (0:4)
(Costea 83'/Tasci 5', Harnik 18', Sakai 23', Okazaki 31', 55')

Steaua je na svom travnjaku mogla osigurati prolazak dalje, međutim Stuttgart je bio u odličnom izdanju i uništio je domaćina. Čak pet lopti završilo je u domaćoj mreži i obje momčadi će prolaz skupine tražiti u posljednjem kolu.

Stuttgart je od samog početka dao domaćinu do znanja da želi samo tri boda, stvorio je pritisak i već u petoj minuti poveo. Korner je izveo Kuzmanović, a Tasci je sjajnim udarcem glavom prevario Tatarusanua i doveo goste u vodstvo.

Nisu se domaćini uspjeli niti oporaviti od primljenog pogotka, a Stuttgart je nastavio pritiskati, nizati prilike i već u 18. minuti je imao 2:0. Nesigurna domaća obrana nije uspjela očistiti ubacivanje Kuzmanovića, do lopte je došao Martin Harnik koji pogađa za 2:0.

Ubrzo se potop nastavio, sada je proradila japanska veza, Shinji Okazaki daje loptu za Gotokua Sakaija, a on sjajnim udarcem ostavlja Tatarusanua bez ikakvih šansi. Osam minuta kasnije Stuttgartovi Japanci nastavljaju show, ovaj puta Sakai je u ulozi asistenta, a Okazaki pogađa za 4:0, ogromnih 4:0 u samo pola sata igre.

Potpuno demoralizirani igrači Steaue nastavili su s lošom igrom i u drugom poluvremenu. Stuttgart je bio nemilosrdan i uskoro je sve bilo u znaku broja pet. Igrala se 55. minuta kada je za 5:0 svojim drugim golom bio precizan Okazaki.

Do kraja susreta Steaua je uspjela tek smanjiti ogroman zaostatak i to preko Costee u 83. minuti.

Molde - Kobenhavn 1:2 (0:1)
(Chima 62'/Santin 21'-11m, Gislason 76')

Poraz je i za Molde i za Kobenhavn značio oproštaj od nadanja u prolazak skupine. U susretu velikih uloga domaćinu ništa nije značio niti remi, međutim u susretu u kojem su slavili nisu izdržali pritisak i upisali su poraz.

Danci su bolje otvorili utakmicu i u 21. minuti su stigli do vodstva. Corneliusa je u kaznenom prostoru srušio Eikrem, dosuđen je kazneni udarac koji u pogodak pretvara Santin.

Do kraja prvog dijela gosti su sačuvali prednost, međutim u drugom poluvremenu se Molde vratio. U 62. minuti Eikrem je ispravio pogrešku i lijepim ubačajem iz slobodnog udarca pronašao glavu Daniela Chime koji poravnava na 1:1.

Kobenhavn je ipak imao snage za odgovor. U posljednjih 15 minuta sijevnula je dobra kontra, Santin je sjajno povukao i pronašao Gislasona koji vraća prednost gostima.

Skupina F

PSV - Dnipro 1:2 (1:1)
(Wijnaldum 18'/Seleznjov 24', Konopljanka 74')

PSV nije imao previše izbora, morao je ići na pobjedu protiv jakog Dnipra i unatoč brojnim izostancima uspio je doći do ranog vodstva. Već u 18. minuti Atiba Hutchinson je odlično proigrao Georginija Wijnalduma koji udarcem s ruba kaznenog prostora dovodi PSV u vodstvo.

Međutim gosti su se vrlo brzo pribrali. Već u 24. minuti stigli su do poravnanja, a velike zasluge za to idu Ivanu Striniću. Oštro ubacivanje hrvatskog reprezentativca u gol je lakoćom ugurao Seleznjov za slavlje gostiju i poravnanje.

Strinić je u 60. minuti zaradio žuti karton, osam minuta kasnije je napustio igru, a u 74. minuti Dnipro je stigao do preokreta. Pogodak za vodstvo postigao je Konopljanka. U završnici susreta, u 84. minuti drugi žuti karton dobio je Kankava što je domaćinu dalo nadu da će doći do poravnanja. Međutim, svi pokušaji bili su bezuspješni, PSV je ubilježio poraz i neće vidjeti sljedeću rundu natjecanja.

AIK Stockholm - Napoli 1:2 (1:1)
(Danielsson 35'/Dzemaili 20', Cavani 94'-11m)

Osim Dnipra, dalje se plasirao i Napoli i to zahvaljujući pogotku iz kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi. Da je susret završen neriješeno, domaći AIK bi još imao šanse za prolaz, ovako je ostao bez ikakvih šansi i dalje prolaze Talijani i Ukrajinci.

Napoli je u prilično jakom sastavu doputovao u Švedsku, nije loše otvorio utakmicu i to mu se isplatilo već u 20. minuti. Cavanijev pokušaj je osujetio Ivan Turina, ali lopta se odbila do Blerima Dzemailija koji zabija za vodstvo gostiju.

Nisu se domaćini samo tako predali. Igrali su dosta čvrsto i disciplinirano, a u 35. minuti su stigli do poravnanja. Viktor Lundberg je ubacio za Helgija Danielssona koji postiže pogodak za poravnanje.

U drugom dijelu su obje momčadi pokušale doći do pobjedničkog pogotka, međutim nisu bile uspješne. Posljednjih pet minuta Napoli je igrao bez isključenog Aronice. Kada se činilo da će susret završiti podjelom bodova, Karlsson u 16 metara ruši Cavanija koji u 94. minuti iz kaznenog udarca zabija za pobjedu i veliko slavlje Napolija.

Europska liga, skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Newcastle1:1Marítimo
Club Brugge1:2Bordeaux
1Bordeaux 610:5+513
2Newcastle 67:5+29
3Marítimo 64:6-26
4Club Brugge 66:11-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.12.2012. u 11:50
    Moram priznati kako nam dolazi još jedan veliki igrač u skoroj budućnosti, ne nije Halilović već momak ne toliko razvikane nogometne vještine u našim medijima, Yevhen Konoplyanka, koji mi je upao o oko svojim igrama na EURO2012 kada je bio glavni motor pokretač jadne Ukrajinske reprezentacije a... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.11.2012. u 00:09
    Hvala ti Cavani na 1000 kuna! :)
    Obrisan korisnik