Vodeni sportovi

Josip Pavić proglašen najboljim vaterpolistom, priznanje Rudiću

Sportnet • subota, 24.11.2012.
Josip Pavić proglašen najboljim vaterpolistom, priznanje Rudiću
Foto: Kristijan Komarica

Zlatna olimpijska medalja sinoć je još jednom proslavljena u Zagrebu. Na gala-večeri Hrvatskog vaterpolskog saveza dodijeljena su najveća sportska priznanja vaterpolistima, trenerima i sportskim djelatnicima za olimpijsku godinu. Brojni sportski uglednici prisjetili su se postignuća...

Zlatna olimpijska medalja san je svakog sportaša, a trinaestorici hrvatskih vaterpolista ona je postala stvarnost, kruna njihovih sportskih karijera. Prema tradicionalnom izboru Večernjeg lista proglašena je najbolja sedmorka godine u kojoj su Miho Bošković, Damir Burić, Andro Bušlje, Nikša Dobud, Maro Joković, Josip Pavić i Sando Sukno. Titulu najboljeg vaterpolista u prošloj godini odnio je kapetan reprezentacije i kapetan zagrebačke Mladosti Josip Pavić.

Godišnju nagradu Trofej HVS-a je dobio Miho Bošković, a zaslužena priznanja za izniman doprinos hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji dobili su Frano Vićan, Igor Hinić i Samir Barać, kao i Milivoj Bebić za njegov ulazak u Kuću slavnih vodenih sportova, Ratko Rudić za sve što je uradio za hrvatski vaterpolo te zaključno predsjednik HVS-a Predrag Sloboda, za veliki doprinos u promicanju hrvatskog vaterpola.

U svečanoj atmosferi gala-večere predstavljena je suradnja HVS-a i proslavljenog američkog producenta hrvatskih korijena i kreativnog direktora sportskog odjela američkog CBS-a, Petea Radovicha, koji je na svečanosti osobno predstavio projekt te prikazao petominutni dio nedavno snimljenog materijala, koji će biti dio dokumentarnog filma o hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji.

Nakon slavlja, vaterpolisti su se uputili na rani počinak jer se danas igra finale Kupa Hrvatske u 16 sati, kada će se za 21. naslov boriti riječko Primorje EB i dubrovački Jug CO.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10802.12.2012. u 23:19
    jbt "the Who is Who of waterpolo" na okupu. BTW zanima me ta dokumentacija o Barakudama.
    narada108
  • nido24.11.2012. u 11:37
    Josip Pavic, svaka cast!!!
    nido
  • Obrisan korisnik24.11.2012. u 11:26
    Čestitke!
    Obrisan korisnik