Vodeni sportovi

Sanja Jovanović bez finala na 100 metara mješovito

Josip Tolić • petak, 23.11.2012.
Sanja Jovanović bez finala na 100 metara mješovito
Foto: EPA

Drugog dana natjecanja na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima u Chartresu nastupilo je dvoje hrvatskih plivača. Sanja Jovanović zapela je u polufinalu discipline 100 metara mješovito, dok Saša Gerbec nije prošao kvalifikacije na 50 metera leđno.

Sanja Jovanović nije se uspjela plasirati u finale discipline 100 metara mješovito na Europskom prvenstvu u 25-metarskim bazenima koje se održava u francuskom Chartresu.

Dubrovkinja je u polufinalu osvojila 13. mjesto sa 76 stotinki sporijim vremenom za prolaz među osam najboljih. U jutarnjim kvalifikacijama isplivala je šesti rezultat, a sutra je očekuje nastup u njenoj udarnoj disciplini 50 metara leđno.

Od hrvatskih plivača u Francuskoj nastupio je i Saša Gerbec na 50 metara leđno. Zapeo je u kvalifikacijama s 34. vremenom.

Drugog dana natjecanja najuspješniji su bili danski predstavnici Rikke Möller Pedersen (200 metara prsno), Lotte Friis (800m slobodno) te Jeanette Ottesen Gray (50m leptir). Laszlo Cseh bio je prvi na 400 metara mješovito, dok se najsjajnijim odličjem u disciplini 100 metara slobodno Veronika Popova.

U Chartresu su prvi put održane štafete 4x50m mješovito, a pobjednici su u bili Francuzi Mélanie Henique, Anna Santamans, Jérémy Stravius i Florent Manaudou.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!