Nogomet

1. HMNL: Bez golova u sjajnoj utakmici Osijeka i Vrgorca, Brodosplit i dalje tone

Ivan Dominik • nedjelja, 25.11.2012.
1. HMNL: Bez golova u sjajnoj utakmici Osijeka i Vrgorca, Brodosplit i dalje tone
Foto: Duje Bonačić

Osmo kolo Prve hrvatske malonogometne lige bilo je vrlo dobro te je ljubiteljima futsala priuštilo sve čari toga sporta. Bilo je golova (30 - u prosjeku pet po susretu), lijepih poteza, preokreta, vrhunskih golmanskih partija, ali i crvenih kartona. Rezultati su podijeljeni razmjerno pa su tako uknjižene po dvije domaće i gostujuće pobjede uz također dva remija u šest odigranih utakmica tijekom petka i subote...

Nakon utakmice otvaranje osmog kola 1. HMNL, u kojoj je Petrinjčica doživjela šokantan poraz, odigrano je još pet prvenstvenih utakmica. Pobjede su upisali Nacional i Kijevo koji su stoga ostali na prvom i drugom mjestu tablice, Osijek i Vrgorac su zabilježili prvi ovosezonski remi bez pogodaka, dok su Novo Vrijeme i Novi Marof odigrali 1:1. Alumnus je svladao Murter kod kuće, dok je Nacionalovom pobjedom protiv Brodosplita aktualni prvak pao na posljednje mjesto ligaškog poretka.

Split Brodosplit inženjering - F.C. Nacional Zagreb 1:2 (0:1)

Apsolutni derbi osmog kola 1. HMNL odigran je na splitskim Gripama gdje je aktualni prvak i domaćin, Split BSI, dočekao jaku i ove sezone nezadrživu momčad Nacionala. Vrlo tešku i tvrdu utakmicu Split je morao igrati i bez svog najboljeg igrača, Saše Subotića, koji je bio odsutan zbog tri žuta kartona. A njegova je momčad zbog loše forme i katastrofalnih igara ove sezone doživjela još jedan poraz.

Zagrepčani su poveli pogotkom Dina Kovača u 11. minuti, kada je mladi Novomarofčanin pogodio bliži kut vratara Josipa Bilandžića koji je ostao bez reakcije. S tim se rezultatom otišlo na poluvrijeme, da bi Kovač svojim drugim zgoditkom u 28. prelomio utakmicu i udvostručio prednost gostiju. Smanjenje rezultata Splićanima je donio u posljednje vrijeme fantastični Pjero Andrijašević, ali to je bilo sve od Splita te je susret završen pobjedom Nacionala od 2:1. Tom pobjedom Nacional je ostao vodeća momčad lige, dok je branitelj naslova dotaknuo dno te je postao "fenjeraš" prvenstvene ljestvice.

Osijek V.B.K. - Vrgorac GTP 0:0 (0:0)

Odličnu i vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su Osijek i Vrgorac u osječkoj SD Zrinjevac, ali su obje momčadi nakon 40 odigranih minuta ostale bez pogotka. Stoga je ta utakmica bila i prva ovosezonska u 1. HMNL koja je završila bez pogodaka, iako ih moglo zaista biti mnogo. Osijek je igrao bez Armanda Kajfeša, dok je Vrgorac stigao u srce Slavonije u punom sastavu te je preko Maida Ramića, koji je u 15. minuti uzdrmao prečku, imao i najbolju priliku dvoboja.

Sjajni su u redovima Osijeka bili Dražen Čavar i Mario Meter, koji su također pogađali prečku gostujućih vrata, ali i vrlo opasni Gordan Duvančić. Kod Vrgorca je uz Ramića odličan bio i Alen Lalić, ali su ipak titule najboljih igrača svojih ekipa otišle vratarima. Za Osijek je briljantan bio Mladina, dok je Žarko Luketin na golu Vrgorca bio najbolji pojedinac susreta, koji je stoga i završio 0:0.

Alumnus - Murter 3:1 (1:1)

U dvoboju Alumnusa i Murtera u zagrebačkoj Martinovci, kao i u većini ostalih susreta, iznenađenja nije bilo. Domaći su Studenti nadigrali Otočane, ali uz dosta muke te su ih slomili tek u drugom dijelu utakmice. Ona je počela fantastično za domaćine koji su nakon lijepe akcije poveli golom Ivana Matana već u prvoj minuti dvoboja. Međutim, Murter se nije predao te se brzo vratio u igru; već u četvrtoj minuti Vedran Matošević zabio je autogol za poravnanje rezultata.

Nakon prvog dijela i izjednačenja na odmoru igralo se podjednako te su obje ekipe bile vrlo dobre u nastojanju da postignu pogodak prevage. Ali, to je ipak prvo uspjelo Alumnusu, kojeg je legenda hrvatskog futsala, Matija Đulvat doveo do vodstva od 2:1 sredinom drugog dijela, a potom je svojim drugim golom utakmice Đulvat i konačno riješio pitanje pobjednika. Iskusni i prekaljeni Đulvat tako je gotovo sam donio preokret i pobjedu svojoj momčadi u vrlo važnom susretu protiv Murtera.

Kijevo-Knin - Solin Staro Češko 7:3 (1:2)

Drugi najefikasniji dvoboj kola viđen je i odigran u Kninu gdje je jaka i trenutno drugoplasirana momčad Kijeva "razmontirala" solidne Solinjane. Završilo je rezultatom 7:3 za Kijevljane, ali nije im sve otpočetka išlo lakoćom. Vodstvo domaćina koje je pogotkom donio Franco Jelovčić na samom startu u utakmicu, ubrzo je, u šestoj minuti, anulirao Mirko Jurjević svojim zgoditkom. Zatim je Solin došao i do vodstva od 2:1, a egzekutor je bio Slobodan Gudelj-Velaga za rezultat s kojim je završeno prvo poluvrijeme.

Odmah u prvoj minuti nastavka isključen je gostujući igrač Franko Bilić, a nedugo zatim Marinko Šamija zabija za izjednačenje Kijeva. Tada je krenula furiozna igra domaćina koji su dominirali i potpuno razbili Solinjane; za 3:2 je poentirao kapetan Palavra, a nakon drugog gola Gudelja-Velage i novog izjednačenja od 3:3, Kijevo je otišlo na nedostižnih i konačnih 7:3 pogocima Žumberca (dvaput), Bralića i svog ponajboljeg igrača, Saše Babića.

Novo Vrijeme Apfel - Novi Marof Reflex 1:1

Drugi remi kola odigrali su u Makarskoj domaće Novo Vrijeme i gostujući Novi Marof, dvije momčadi iz donje polovice ligaškog poretka. Gosti sa sjevera Hrvatske držali su se vrlo dobro tijekom cijele utakmice, iako su bili malobrojniji te su sa samo deset igrača stigli u Makarsku.

Stoga u prvom dijelu pogodaka nije ni bilo, ali je bilo vrsne i čvrste te borbene igre na obje strane. No, gol je ipak pao u ovoj utakmici i to tek u 33. minuti kada je za domaćine zabio Toni Jelavić. Međutim, Novomarofčani su se vrlo brzo, nakon samo tri minute igre, uspjeli vratiti u egal te su zahvaljujući pogotku Mladena Hasije izjednačili i na kraju s bodom napustili igralište u SC-u Makarska.

1. HMNL, osmo kolo, 23. i 24. studenog 2012.:
Petrinjčica Idis - Mejaši Klesarstvo Dicmo 5:6 (5:1)
Kijevo-Knin - Solin Staro Češko 7:3 (1:2)
Osijek VBK - Vrgorac GTP 0:0 (0:0)
Novo Vrijeme Apfel - Novi Marof Reflex 1:1 (0:0)
Split BSI - Nacional 1:2 (0:1)
Alumnus - Murter 3:1 (1:1)

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!