Nogomet

Johan Cruyff kritizirao rastrošnost PSG-a

Mišo Gulić • ponedjeljak, 26.11.2012.
Johan Cruyff kritizirao rastrošnost PSG-a
Foto: Kristijan Komarica

Naglo bogaćenje PSG-a i još naglije kupovine u kojima se nije pitalo za cijenu nisu najbolje sjele mnogima iz svijeta sporta. Jedan od onih koji se nije libio kritizirati put koji su Parižani odabrali, bio je i Johan Cruyff...

Nizozemski velikan se kritički osvrnuo na nastojanje Paris Saint-Germaina da se što prije ugura u odabrano društvo najboljih, a posebno ga je zasmetala kratkoročna strategija kluba bez da se vodi briga o potrošnji i sama opravdanost nekih transfera.

Qatar Sports Investments, grupacija koja je kupila PSG i koja je od njega preko noći napravila konkurentan klub u europskim okvirima, nije žalila novca kako bi maksimalno skratila taj put kojim je u posljednjih nekoliko godina krenulo podosta sportskih kolektiva diljem Europe.

U razgovoru za Le Parisien nizozemski nogometni velikan Johan Cruyff je rekao: "Uvijek je moguće doslovno kupiti momčad, što je između ostalog PSG i učinio. Ipak, potrošiti toliko novca u tako malo vremena nije u najboljem interesu kluba, osim ako se ne radi o kratkoročnim ciljevima."

Na što je točno mislio, veliki Nizozemac je potom i pojasnio: "Kada govorimo o velikim momčadima, kao primjerice Ajaxu iz 70-ih, zatim Sacchijevom Milanu ili Barceloni, onda vidite da je u njima velik broj igrača koji su ponikli u tom klubu ili državi, zbog čega su i trajali desetak godina u vrhu, a ne dvije ili tri, kao što je to sada slučaj."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 22:23
    Šta njega briga što je netko potrošio puno novaca u kratkom vremenu, nije trošio njegov novac, PSG-ovi vlasnici nisu napravili ništa protuzakonito, njemu je ko i Peleu dosadno u penziji pa svako malo govori gluposti u medijima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 21:42
    nema to veze sa izgradnjom ili kupovinom momcadi. real je vec 10 god bez lp, bayern 11, united je bio 9... liga prvaka je takvo natjecanje. prezahtjevno za vecinu klubova. ZATO je chelsea cekao tolike godinea u danasnjem nogometu klubovi koji zele postati veliki nemaju drugog izbora nego kupovati i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 21:30
    Ovaj tip ce drugima sve do svoje smrti govoriti, sto treba a sto ne treba.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 20:55
    Ima tu nešto. Recimo Barcelona zato dominira nekoliko godina, a pariraju joj po snazi Real i Bayern koji isto imaju par domaćih igrača, dobro uigranu momčad koja je na okupu godinama i pojačavaju se planski. Također, Borussia Dortmund ima izgrađenu ekipu koja je ponizila upravo bogati City koji je... [više na forumu]
    Obrisan korisnik