Hrvatski nogometni kup, Četvrtfinale, 28.11.2012, 17:00 h, Gradski stadion u Koprivnici, gledatelja: 1481
Suci: Danijel Trampus (Osijek). Hrvoje Barišić (Osijek), Dejan Berger (Osijek)
Slaven Belupo
Slaven Belupo
Davor Vugrinec 4'
Martin Šaban 77'
Igor Bubnjić 90'+2'
3:1(1:0) Zadar
Antonio Mršić 48'
Zadar

Sjajna Bubnjićeva reakcija u sudačkoj nadoknadi Farmaceutima priskrbila polufinale

Ivana Strahija • srijeda, 28.11.2012.
Sjajna Bubnjićeva reakcija u sudačkoj nadoknadi Farmaceutima priskrbila polufinale
Foto: Jelena Stipović

Iako su Zadrani dali baš sve od sebe na travnjaku u Koprivnici, u polufinale Kupa prolazi Slaven Belupo. Rezultat 3:1 ne govori dovoljno o dramatičnim događanjima na gradskom stadionu, u kojem je pitanje polufinalista riješio mladi Igor Bubnjić u trećoj minuti sudačke nadoknade...

Slaven Belupo
Zadar
15
(do 46')
20
(do 72')
Pričuvni igrači
Trener
Roy Ferenčina
1
Antonijo Ježina
2
Josip Bilaver
(do 88')
4
Ante Sarić
9
Josip Ivančić
10
Luka Begonja
15
Jure Jerbić
17
Igor Banović
18
Stipe Perica
(do 70')
19
Igor Prahić
22
Antonio Mršić
(do 86')
26
Marcel Heister
Pričuvni igrači
8
Jakov Surać
70'
27
Domagoj Muić
86'
5
Ivan Šimurina
88'
Trener
Ferdo Milin

Golom braniča, i budućeg igrača talijanskog Udinesea, Igora Bubnjića riješena je drama u Koprivnici, u kojoj su Slaven Belupo i Zadar odlučivali o trećem polufinalistu Hrvatskog nogometnog kupa.

U utakmicu su Farmaceuti ušli podređeni, ne samo zbog pobjede Zadra od 1:0 u prvom susretu, nego i zbog već poslovične desetkovanosti sastava Roya Ferenčine, koji do posljednjeg trenutka nije znao hoće li moći računati na Elvisa Kokalovića i na svog najboljeg strijelca, ujedno najiskusnijeg Farmaceuta, Davora Vugrinca.

No, liječnička služba Slavena pokazala je da zna što radi, pa je najbolji strijelac u povijesti Prve lige ipak istrčao u početnih 11, a nitko nije bio sretniji od domaćih navijača kad je upravo Vuga već u četvrtoj minuti matirao Zadrovog golmana. Bila je to brza akcija, u kojoj je iskusni Vugrinec odlično reagirao, pokazavši kako unatoč godinama i ozljedi može i zna.

Po sebe povoljan rezultat Farmaceuti su držali do kraja prvog poluvremena, no u drugom je odmah na početku uslijedio hladni tuš. Antonio Mršić, sin poznatog trenera, opet je uspio pronaći put do mreže protivnika, te je pravim eurogolom pogodio s 22 metra rašlje Slavenovog gola za 1:1.

Taj je rezultat u polufinale vodio Zadrane, koji osokoljeni time počinju igrati mnogo bolje no u prvom dijelu. No, svjesni da im trebaju još dva gola, Koprivničani se također otvaraju te je Martin Šaban, nedugo najbolji drugoligaški strijelac, imao u 69. minuti stopostotnu priliku, koju međutim nije realizirao. Trener Ferenčina je u igru uveo i mladog reprezentativca Dejana Glavicu, izvadivši neprimjetnog Tomislava Bušića.

U 77. minuti se međutim Šaban ispričao za raniji kiks, odlično odreagiravši na loptu Mateasa Delića, odbijenu od vratnice gola Zadrana, trese mrežu za 2:1.

Još jedan mladi reprezentativac, Dario Čanađija, svoj je doprinos pokušao dati u 87. minuti, no kao pantera svoj gol brani Antonio Ježina, golman Zadra.

Sve je veća neizvjesnost u posljednjim minutama utakmice, a kad je pokazano četiri minute sudačke nadoknade, Farmaceuti su jurnuli na sve ili ništa. Isplatilo se u 93. minuti, u gužvi pred gostujućim golom je Bubnjić uspio loptu zahvatiti glavom i poslati u mrežu, za konačnih 3:1 i prolazak Slaven Belupa u polufinale Kupa.

Slaven Belupo uspio je tako u onome u čemu Dinamo nije, izbacio je vrlo solidne Zadrane iz Kupa i sebi priskrbio priliku za osvajanje Rabuzinovog Sunca. No, o tome će u Koprivnici misliti tek na proljeće, utakmice polufinala su na rasporedu 3 i 17. travnja.

Hrvatski nogometni kup

četvrtfinale

GOŠK Dubrovnik0:1Lokomotiva
Zadar1:0Slaven Belupo
Cibalia1:1Osijek
Zelina1:1Hajduk
Lokomotiva0:0GOŠK Dubrovnik
Osijek1:3Cibalia
Slaven Belupo3:1Zadar
Hajduk2:0Zelina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 21:47
    reno style
    Obrisan korisnik
  • ElKun1028.11.2012. u 21:29
    3 boda u prvenstvu za prolaz u Kupu.
    ElKun10
  • Shadowfax28.11.2012. u 21:20
    Zadar je sretniji da nije dobil više golova, jer lopta nikako da uđe u gol, a šanse se roje. Ovi Osječani mi nisu jasni, okanite se više Slavena i brinite svoju brigu. Više ste naporni koliko vodite brigu o nečemu kaj vas se uopće ne tiće. U subotu pokažite više želje i niko vam neće prigovoriti, a... [više na forumu]
    Shadowfax
  • Balthazar28.11.2012. u 20:37
    Ovogodišnja sreća Slavena očituje se u tome što već 2 mjeseca igraju bez 4-8 igrača, a prije toga nakon 8. mjeseca valjda nisu bili kompletni.
    Balthazar
  • Obrisan korisnik28.11.2012. u 20:14
    Bravo Slavene , ajde osvojite taj kup zaslužili ste !
    Obrisan korisnik